2010 m. gruodis 29 d., trečiadienis

Įdarytas karpis

  • karpio(mano buvo 2kg.)
  • duonos 6 riekelių(klaip.plikytos)
  • morkų 2 vidutinių
  • 120gr.fermentinio sūrio
  • česnakų 6 skilteles
  • alyvų aliejaus
  • pipirų mišinio, druskos
Karpį nuskusti, išimti žiaunas ir vidurius, gerai būtų pašalinti dalį vidinio kaulo, to storesnio, kur randasi nugaroje, aš per pilvo apačią įkišau virtuvines kaulams karpyti žirkles ir atkirpau šonkaulius nuo stuburinio kaulo ir ištraukiau tą stuburkaulį, galima ir netraukti, tuomet tilps mažiau įdaro.Karpį ištrinti česnakais, druska ir pipirais ir palikti pasimarinuoti valandėlę.Įdarui duoną supjaustyti kubeliais ir iškepti aliejuje, kol gerokai pagels, išgriebti, atidėti.Tada pilti į keptuvę šiek tiek aliejaus, sudėti tarkuotas morkas, kepti apie pora min., tuomet sudėti tris skilteles susmulkinto česnako ir dar truputi pakepti, kol pasijaus česnako kvapas, morkas su česnaku sudėti į keptą duoną, pravėsus sutarkuoti sudėti sūrį ir dar česnako porą skiltelių, sumaišyti ir sudėti įdarą į karpio vidų, užsandarinti smeigtukais, ištepti karpį majonezu, dėti į orkaitę ant trupučio aliejaus ir kepti apie 40-50min.,180temp., kol karpis pradės ruduoti.Žuvį ragavau svečiuose, gryžusi puoliau gaminti, nes mums laabai patiko.

Komentarų nėra: