2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Zrazai su šv.kopūstais

  • faršo maišyto(kiaulienos, jautienos)
  • šv.kopūsto
  • poro
  • morkų
  • pom.padažo
  • krakmolo
  • 3kiaušinių
  • džiuvėsėlių
Kopūsto dalį supjaustyti ir išvirti pasūdytame vandenyje.Keptuvėje ant aliejaus pakepti pusę poro ir pora sutarkuotų morkų, paskui sudėti nuvarvintus kopūstus ir patroškinti dar 10 min.gale įpilti pusę stiklinės ''rasalo''(vanduo, šaukštas cukraus, šaukstas acto)ir du šaukstus kėdainių pomidorų padažo, troškinti, kol neliks skysčio.Užkanda paruošta, tas pats tiks ir įdarui.Faršą maliau is kiaulienos ir trupučio jautienos, dar permaliau blenderio pjaustykle, kad butu smulkus, dėjau šaukstą krakmolo, du kiauš. baltymus, trynį, svogūną, druskos, pipirų, išminkiau ir padariau blynus į jų vidų dėjau daržovių paruoštą troškinį, susukau, i kiaušinio plakinį, džiuvėsėlius ir į keptuvę.Apkepiau gerokai, tada sumečiau i puodą su verdančiu sultiniu(jo labai mažai, tik ant dugno puodo) ir troškinau, apie 15 min.patiekiau su vilniaus padažu, mėsai.


Komentarų nėra: