2010 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Maltinukai pūkučiai

  • faršo kalakutienos 0.5kg.
  • faršo kiaulienos 0,5kg.
  • šaukštas krakmolo
  • šaukštas majonezo
  • svogūnas
  • kiaušinis
  • druska, pipirai
  • 30gr.sviesto
  • šaukštelis miltų
  • stiklinė sultinio, kur virė maltinukai
  • grietinėlės 100gr.
  • trys virti kiaušiniai, tiek pat tarkuoto sūrio, šaukštas majonezo(įdarui)
Suminkyti produktus iki pabraukta.Iš įdarui skirtų produktų, sumaišyti ir pasidaryti rutuliukus.Juos dėti į faršo blynelius ir suformuoti maltinukus.Dėti į verdantį vandenį, įdėti prieskonių, svogūną, perpjautą į keturias dalis, pora skiltelių česnako ir virti 10-15min.Padažui svieste pakepti miltus, pilti sultinio, kur virė maltinukai ir grietinėlę.



9 komentarai:

Ilona rašė...

superrrrr, issisaugau savaitgaliui!! Aciuuu

Ilona rašė...

o maltinukus kept,virt? papasakok iki galo aaa

srove rašė...

Prašom, virti reikia juos, gaunasi tokie sultingi, o dar viduje tas minkštimas:), labai tankiai gaminu, mums skanu, dar su bulvių koše, mažai kramtyt reikia :DDD

Giedre rašė...

LAbai skanūs maltinukai, šiandien dariau, super patiko!!! Tik man padažas nesigavo tirštas, toks skystimėlis išėjo... bet nieko, vyras sakė skanu :)

srove rašė...

Rožytė nuo manęs, už atsiliepimą! O dėl padažo, tai reikalas juk pataisomas buvo, miltų reikėjo truputuką dar išsimaišyti į šaltą vandenuką ir maišant supilti.Aš turiu tam reikalui stiklinaitę tokią ir šaukštelį ir kada reikia miltinio padažo tiesiog visada naudoju juos, bet šiaip tai man stiklinė sultinio, ar vandens ir kaupinas šaukštelis miltų, pats tas, nes dar šiek tiek paverdu, dar labiau sutirštėja, dar labai greit padažą sutirština, jei reikia, rūgščios grietinės šaukštas.Aš labai nemėgstu pasigaminti per tirštą padažą, kai labai paskui skiesti reikia, kažkaip labai praranda skonį, tai jau geriau sutirštinti.

pakasiukas rašė...

Aciu uz ideja. Buvo tikrai labai skanu.
Tik mano pukuciai sutruko verdant(gal perdaug idaro buvo )))

srove rašė...

Prašau,nėra už ką, tik gaila, kad sutrūko:( Gal labai plonai faršo buvo aplink, tai ir sutrūko, kitaip sakant, per daug įdaro, arba jei gerai neužspaudžiama per sujungimą, tikėkimės, kitą kartą nesutrūks, jei dar virsit:)

Anonimiškas rašė...

ir aš išbandžiau, patiko, tik nesupratau ką ne taip padariau, kad kai kurie maltinukai išsižiojo( pratrūko) pas mane... skonis nenukentėjo, tik išvaizda truputį..:(

srove rašė...

Gal įdaro per daug įdėjot, arba ne centre įdaras buvo ir faršą reikia labai gerai išminkyti, kad būtų vientisas, gaila, kad pratrūko;( tai skonis turėjo nukentėti kažkiek.Kitą kartą būtinai pasiseks.