- karkos
- š.r. kumpio
- česnakų
- faršo
- pipirų
- kmynų
- mėsos prieskonių
- al. aliejaus
pakėlus aukščiau, įpilti pusantros stiklinės pasūdyto vandens, įmesti lapelių, pipirų, užrišti maišą ir dėti skardą į orkaitę 2,5 val., kepti 180temp.Ištraukus, paslėgti tame pačiame maišelyje apie 5-7kg. svoriu 6-7 val.
Karkos slėgtainis su vištos šlaunele
Karką perpjaunam palei kaulą išilgai ir išimam kaulą.Jos raumenis įpjaustome peiliu, kuo daugiau išskleidžiant.
Vištienos šlaunelę taip pat iškaulinam, nuimam odą, karką pabarstom druska, kmynais, česnakais, pipirais ir uždedam šlaunelę ant viršaus, taipogi ją įpjaustom ir paskleidžiam, užbarstom tuo pačiu, kaip ir karką.
Susukam, kaip vyniotinį, surišam virvele, kišam į kepimo maišą, vieną galą užrišam, pakeliam aukščiau ir supilam apie pusę litro pasūdyto vandens, ten pat įmetam česnako, lapelių, pipirų ir užrišam, kišam į orkaitę ir kepam 2,5val.Iškepus, maišą praduriam vos ir uždėjus lentutę paslegiame toje pačioje skardelėje apie5kg.kol gerai atvės~6val.Jei nenorit, kad ant šonų liktų drebučių, kurie šiaip nukrenta, išėmus karką, tuomet galit ištraukti ir paslėgti sausai.
2 komentarai:
Aciu uz idomu dienorasti
Prašom :)
Rašyti komentarą