2011 m. sausio 1 d., šeštadienis

Karkos slėgtainis su rūkytu kumpiu

  • karkos
  • š.r. kumpio
  • česnakų
  • faršo
  • pipirų
  • kmynų
  • mėsos prieskonių
  • al. aliejaus
Kiaulienos karką perpjauti išilgai, išimti kaulą, ištrinti aliejaus, druskos, česnakų, kmynų, pipirų, prieskonių mišiniu, į faršą ikulti kiaušinį, prieskonių, išminkyti, plonai paskleisti ant karkos vidinės pusės, įdėti išilgai atpjauto š.r. kumpio per karkos ilgį ir apjuoti kumpį karka su faršu, tvirtai surišti virvele, kaip vyniotinį ir  padėjus šaltai, užmiršti parai laiko.Po paros idėti į kepimo maišelį, vieną galą sandariai užrišti, pro kitą galą,
 pakėlus aukščiau, įpilti pusantros stiklinės pasūdyto vandens, įmesti lapelių, pipirų, užrišti maišą ir dėti skardą į orkaitę 2,5 val., kepti 180temp.Ištraukus, paslėgti tame pačiame maišelyje apie 5-7kg. svoriu 6-7 val.



Karkos slėgtainis su vištos šlaunele


Karką perpjaunam palei kaulą išilgai ir išimam kaulą.Jos raumenis įpjaustome peiliu, kuo daugiau išskleidžiant.

Vištienos šlaunelę taip pat iškaulinam, nuimam odą, karką pabarstom druska, kmynais, česnakais, pipirais ir uždedam šlaunelę ant viršaus, taipogi ją įpjaustom ir paskleidžiam, užbarstom tuo pačiu, kaip ir karką.
Susukam, kaip vyniotinį, surišam virvele, kišam į kepimo maišą, vieną galą užrišam, pakeliam aukščiau ir supilam apie pusę litro pasūdyto vandens, ten pat įmetam česnako, lapelių, pipirų ir užrišam, kišam į orkaitę ir kepam 2,5val.Iškepus, maišą praduriam vos ir uždėjus lentutę paslegiame toje pačioje skardelėje apie5kg.kol gerai atvės~6val.Jei nenorit, kad ant šonų liktų drebučių, kurie šiaip nukrenta, išėmus karką, tuomet galit ištraukti ir paslėgti sausai.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aciu uz idomu dienorasti

srove rašė...

Prašom :)