2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Sprandinės kepsnys su padažu



4 kepsniams reikės:
  • 500gr.sprandinės
  • 8vid.pievagrybių
  • 1kiaušnio
  • 3-4šaukštų džiuvėsėlių
  • 200gr. majonezo
  • 120gr.obuolių sulčių(geriau rūgštesnių, nesaldintų)
  • 3skiltelių česnako
  • druskos, pipirų
  • aliejaus pora šaukštų
Mėsą supjaustyti pjausniais, pamušti nelabai plonai.Įtrinti susmulkintais česnakais, druska ir pipirais, palikti pusvalandžiui.Pavolioti išplaktame su šaukštu pieno kiaušinyje, džiuvėsėliuose ir apkepti keptuvėje ant aliejaus tr.trumpai, abi puses.Sudėti į kepimo indą, arba skardelę(svarbu būtų neperdidelė, kad neliktų tuščios vietos).Apdėlioti supjaustytais riekelėmis pievagrybiais(jei jų liks, sudėti į tarpelius tarp kepsnių)Obuolių sultis išmaišyti su majonezu ir apipilti kepsnius.Pašauti į 200temp. įk. orkaitę ir kepti ~50min.

2 komentarai:

Odeta rašė...

Oi priminė Tavo kepsnys vaikystę, tik be šampinjonų. Visi tėvų baliai be tokio kepsnio neapseidavo...o aš kiaulienos taip ir nepamėgau:) LAbai sotus atrodo:)

srove rašė...

Tikrai kažką panašaus valgydavom ir per baliuškas, gal tik be obuolių sulčių:))
Sotumo tai užtenka šiam patiekalui, tu visiškai teisi:))