2012 m. vasario 7 d., antradienis

Mėsos ir kiaušinio kepsnys



4 nemažiems kepsneliams reikės:
  • 500gr. kiaulienos sprandinės(liesesnės dalies) arba skersai pjaustytų kumpio gabalėlių, ar nugarinės
  • 4 kiaušinių
  • ~170gr.sūrio fermentinio (dėjau svalia)
  • 3 skiltelių česnako
  • pieno 2 šaukštų
  • pipirų, druskos, kurkumos mažas žiupsnelis
Mėsą supjaustyti kepsneliais~1,5cm. storio, plonai išmušti.Pabarstyti druska, pipirais, smulkintais česnakais.Kiaušinius gerai išplakti su druskos, kurkumos trupučiu ir pienu.Kepsnelius šepetėliu patepti kiaušinio plakiniu, ant viršaus uždėti plonai iškeptą kiaušinienę(tam reiks~2 gerus šaukštus plakinio) ir pabarstyti tarkuotu sūriu.

Sulankstyti, kaip blynelį mėsą, kartu su kiaušiniene.Pavolioti gerai miltuose.

Tuomet į kiaušinio plakinį apvolioti ir dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus kepti.Pirmiausia dėti ant tos pusės, kur yra sujungimas.Kepti~5minutes iš abiejų pusių.Į skardelę įpilti aliejaus ir sudėti kepsnelius, patepti viršų majonezu, dėti į įkaitintą 200C orkaitę ir kepti ~25-30min., kol parausta šiek tiek.Skanūs.



11 komentarų:

oditele rašė...

wau, koks gėris :) labai netikėtas kepsnių įdaras - bet atrodo labai skaniai;) ir iš kur jūs traukiate tokius receptukus?:)

Reda rašė...

Super! :) niamm

srove rašė...

Ačiū mergytės:)
Oditėle, kartais visai netikėtai tie receptai randasi, o greičiausiai, tai pagal šaldytuvo turinį ką nors sugalvoju:)

aguonele rašė...

Va taip aš darau netikrą zuikį. Labai skanu, išmokau iš mamos. Dar krapų ar petražolių pridedu. Bet kad ir nugarinę taip įdaryti būtų galima- čia gali tik Srovei tokia mintis šauti :) Ir kas svarbiausia ji geniali ta mintis ! Bandysiu. Ačiū tau :*

srove rašė...

Nu jo, jau kaip tu ateini, tai prajuokini mane visada:))Ačiū katukai:)
Bandyk, bet aš vistiek pirmenybę atiduodu sprandinei, skanu ir su nugarine, bet aš daugiau su sprandine draugauju:)o čia Aguonėle paprasto kumpio užsilikę gabaliukai buvo:)

Anonimiškas rašė...

Siandien gaminau, patiko, tik i vidu beriau po arbatini sauksteli kapareliu. Aciu už ideja , nes ir vaikai skaniai sukirto ir vyras neisbrokavo ;)
Jurga

srove rašė...

Ot tai smagu, kad neišbrokavo:)o su kaparėliais gal dar skaniau, va taip ir gimsta idėjos.Ačiū, Jurga!

Giedre rašė...

Aš čia gal biški ne į temą paklausiu, bet iš kur jūs imat žiemą tokių gražių salotų lapų? Negi čia tie estiški iš vazonėlių, ar pati augini?

srove rašė...

Dabar jau pasėtos loveliuose:)bet čia tai pirktinės, užkrito dabar pavadinimas, jos labai panašios į cikorijas išvaizda, būna supakuotos celof. maišeliuose po tris vienetus, dažniausiai pasitaiko iki parduotuvėse, tai nusiperku kartais, žinau, kad jos visokio "gėrio" pilnos žiemą, bet ką darysi, po truputį įmetu prie kitų daržovių:)

LAIMUŽĖ rašė...

Labai sudomino mane šis patiekalas toks netradicinis, reikės išbandyti:)

srove rašė...

Prašom bandyti:)Skanaus po bandymų:)