2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Sluoksniuotos nugarinės kepsnys

  • nugarinės ~1,200kg.
  • vištienos šlaunelės 2št.
  • 3vid.morkos
  • 1did. svogūnas
  • dėžutė šviežių špinatų
  • česnako 4-5skiltelės
  • ašraus marinuoto pipiro puselė
  • juodųjų serbentų uogienės ar džemo rūgštesnio~ 4,5šaukštai
  • penkių rūšių pipirų, druskos, aliejaus
Vištienos šlauneles išsikaulinti, pamušti ploniau, pabarstyti česnakais smulkintais, pipirais , druska.Nugarinę persipjauti į tris, arba keturias dalis,(ne iki galo, kaip parodyta) priklausomai nuo įdaro kiekio, pabarstyti druska, žolelėmis ir pradedant nuo apatinio gabalėlio, iškloti ant jo šlaunelės pamuštos mėsą, ant jos morkų tarkuotų ir pakeptų su svogūnais sluoksnelį, tada užversti kitą gabalėlį nugarinės, vėl padruskinti, iškloti vėl šlaunelėm, ant jų dėti troškintų špinatų sluoksnelį( pakepti aliejaus šlakelyje česnako ir aštraus pipiro puselę, uždėti šaukštelį cukraus ir šaukštą citrinos sulčių, šiek tiek patroškinti), vėl užversti trečią sluoksnį nugarinės, vėl šlaunelė ir morkos ir paskutinį sluoksnį nugarinės, viršus galėtų būti su šiek tiek lašinuko, kurį negiliai įpjauti, visą šoną persmeigti keliais smeigtukais, kad sutvirtinti, viršų, šonus gerai pabarstyti, įtrinti česnakais, druska, pipirais ir gausiai aptepti serbentų uogiene, ištrinta su pora šaukštų aliejaus al..Ant folijos papilti šiek tiek aliejaus, uždėti kepsnį, sandariai suvynioti ir padėti į šaldytuvą 4,5val. Dėti į įk. orkaitę 200temp. kepti 1,15min., paskui praplėšti ir palaistant susidariusiu skysčiu, kepti dar kol gražiai paraudonuos.Galima valgyti ir šaltą ir karštą.Aš, kaip visada atiduodu pirmenybę sprandinei tokiems kepsniams, bet šykart, ką turėjau, tą ir kepiau:)







9 komentarai:

Indrė rašė...

Atrodo labai skaniai. Mano mėsėdžiui mieliausiam turėtų patikti. Kai bus proga bandysiu :)

Anonimiškas rašė...

atrodo fantastiskai!

plastikiniu langu kainos rašė...

Labai skaniai atrodo :)

aguonele rašė...

KUKUK as jau pasiilgau ponios ♥

Ilona rašė...

kur tu mazute pradingai ??? a-uuuuu

srove rašė...

Jau atsiradau:)tik nežinau, ar ilgam:D

srove rašė...

Ačiū Anonimiškas, ačiū plastikinių langų kainoms:))
Indre, mėsėdžiams turbūt viskas skanu, kur tik yra mėsos:DD.Ačiū:)

Anonimiškas rašė...

Velykoms ieškojau kokio nors ypatingo kepsnio ir apsistojau ties šiuo. Tikrai labai labai skanus! Tik man reikėjo žymiai mažiau špinatų (nesunaudojau pilnos dėžutės). Ir vietoj serbentų uogienės naudojau slyvų džemą. Nuostabus kepsnys! Per kitą šventę būtinai pakartosiu.
Ačiū :)

srove rašė...

Džiugu, kad patiko:)o špinatus troškinot?, kad ten jų labai mažai lieka, kai susitroškina, jei ta dėžutė mažoji, tikiu, kad su slyvų džemu irgi skanu.Prašom:)