2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Septynpuodžio biskvitas


• puodelis miltų
• puodelis krakmolo
• puodelis pieno miltelių
• puodelis cukraus
• puodelis kiaušinių
• puodelis lydyto sviesto, ar margarino(dėjau al. aliejų)
• puodelis grietinės
• du šaukšteliai kep. miltelių
• van. cukraus šaukštelis, druskos žiupsnis.

Cukrų, kiaušinius, van.cukrų, druską išplakti mikseriu iki purumo, plakant vidutiniu greičiu, supilti likusius skystus produktus, paplakti, paskui isijoti visus sausus produktus, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, tešla turi gautis panašiai, kaip blynams ir kepti po vieną ~15min. 180-185temp.(Orkaitę prieš tai reikia gerai įkaitinti) Puodeliai mano 240ml., tai aš kepiau 28cm. formoj 4 biskvitus, kepant mažesnėje formoje atitinkamai turi būti mažesni puodeliai.Galima kepti ir keturkampėje didelėje per orkaitės dydį skardoje, paskui supjaustyti.Sako, kad tai senas receptas, bet man tai buvo metų atradimas:) puikus, minkštas, orinis, pasakiškai pjaustosi, viršūnėlė lipni, manau tinka su bet kokiu pertepimu.Aš tepiau su karpatkos pertepimu, tik dėjau pakelį sviesto, kad geriau sušaltų ir į tarpus konservuotų persikų sudėjau pusantro indelio, sulaisčiau nuo persikų likusiu skysčiu, kurį parūgštinau, tą pačią dieną buvo ant greičiaus pakeptas, o vakare sutvarkytas svečiuose, užteko laiko, susistovėjo puikiai, pjaustėsi idealiai:) Ką spėjau nufotkinti, tą ir dedu:)
Paskutinėse foto , taip atrodo išplaktas pudingas su sviestu, nekrenta nuo šaukšto, geriausia dėti palaipsniui pudingą į išplaktą sviestą su cukrumi, tada labai gražiai susiplaka.
Šaltinis: liveinternet.ru






Komentarų nėra: