2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Pyragas ''karpatka"

  • 1 1/2 stiklinės vandens
  • 190gr.margarino(dėjau sviestą)
  • 1 1/2stiklinės miltų
  • 7 kiaušiniai(dėjau 6didelius)
  • žiupsnis druskos
      Kremui:
  • 750ml.pieno
  • 1stiklinė cukraus(dėjau vos daugiau nei pusę)
  • 1 pakelis pudingo 60gr.(dėjau 2 po 40gr.)
  • 120gr.sviesto gero
Puode ištirpinti margariną, supilti vandenį, druską, užvirinti, nukėlus nuo ugnies, supilti miltus, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, atvėsinti.Į tešlą dėti po vieną kiaušinį, vis maišant.Tešlą paskirstyti šaukšteliu ant kepimo popieriau(dėti tiesiog po šaukščiuką tešlos, vienas prie kito, nelyginant viršaus, aš dėjau kepimo maišeliu pro antgaliuką, taip greičiau)Forma maždaug turi būti 38*41.Iškepus perpjauti pusiau.Skardą kišti į įkaitintą 180laipn. temp.orkaitę ir kepti ~50 min.(man tiek ir reikėjo)paskui išjungti ir dar 10min. palaikyti orkaitėje, kad staiga ištraukus nesukristų.Orkaitės jokiu būdu nedarinėti.Nedideliame kiekyje pieno(apie pusę stikl.)išmaišyti pudingą.Kitą pieną užvirti ir maišant supilti išmaišytą su pienu ir 2 šaukštais cukraus(aš dėjau 3 šaukštus.nes du pakelius pudingo ėmiau)pudingą, maišant užvirti, atvėsinti.Minkštą sviestą išplakti su dviem šaukštais pudingo ir cukrumi iki baltos masės.Sudėti likusį vos šiltą pudingą ir neilgai paplakti.Dėti kremą ant vienos dalies kepinio, uždėti kitą dalį ir pabarstyti pudra.Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Šaltinis: edimdoma.ru

27 komentarai:

Justy rašė...

nerealiai atrodantis pyragas, tiesiog sielė nutįso pamačius :) jei neklystu iš tokios tešlos plykytus pyragėlius daro? jei taip, tai čia nuostabus didžiulis pyragėlis :) na o kaip kremo skonis, neriebus? laukiu nesulaukiu kada išvandysiu :))) tik gal pyragėlių pavidale ;)

Justy rašė...

ooo kaip nuostabiai atrodo (mm) ar tik ne iš tokios tešlos plykytus pyragėlius daro? :) jei taip, tai būtinai išbandysiu receptą tik pyragėlių formoj :)) o kremas kokio skonio, neriebus?

srove rašė...

Panašiai iš tokios tešlos ir daro plikytukus.Kremas man nerealus, ant tokio kiekio pieno tik 120gr. sviesto(aš truputį padauginau ir tai nesijaučia)Labai švelnaus skonio, gaivus kremas, būtinai kepsiu dabar tortą su šiuo kremu.Siūlau pabandyti ne pyragėlių forma, o būtent šitą, nes tas vientisumas, kremo susigėrimas atrodo visiškai kitaip, nei pyragėliuose, esu kažkada panašų valgiusi Plungėje, kažkokia firma kepdavo ir statydavo į vieną parduotuvę, tai jau kai apsilankydavau, tai būtinai nusipirkdavau:))

Kotryna rašė...

Oh.. toks dieviškai, karališkai atrodantis pyragas... taip ir vadintis galėtų, dieviškasis:D
Labai jau skaniai atrodo, reiks nusirašyti receptą:)) Ir nuotraukos labai gražios:)

Bet dar negaliu nepaminėti, kad dažnai užsuku į šį blog'ą skanų, ir tikrai, super viskas, tiek įvairių patiekalų.. bet viršutinis, pradinis, paveiksėlis kažkaip atstumia, norisi greičiau žemyn pavažiuoti...:S Aš nežinau, gal man čia vienai kažkuo neįtinka, tuomet atleisk, kad liežuvio nepalaikau, tik pagalvojau, kad gal net į naudą būtų kažkas subtilesnio:)

P.S.Bet šiaip, ačiū už receptus:)

Keila rašė...

Srove, nu garbes zodis, tu nuvarysi i kapus su tokiais kepiniais:))Jau buvau sugalvojusi, kad kepsiu strudeli, bet kur tau, butinai reikejo pas tave ilysti ir pamatyti si geri. Noriu:) Gerai, kad siandiens apsipirkimo diena, tai susipirksiu visko ko reik. Sakyk dabar, tu kepei el. orkaitej? Jei taip, tai kokiame rezime? ir ar lengvai persipjauna?

aguonele rašė...

bože bože kaip aš gabalėlio norėčiau (:
reikia progos ieškoti jį išsikepti! nors bijau tokių kepinių... gėda...

srove rašė...

Pyragas tai skanus, sutinku:), dėl nuotraukų patylėsiu, na ne mano arkliukas ir viskas:)
O dė virš.paveiksliuko, tai ne jums vienai neįtinka, man irgi:) bet ateinu,užsimerkiu, receptą įmetu ir išeinu ir sau pasakau na rytoj, tai jau tikrai patvarkysiu ir paveikslėlius ir turinius, alia dabar gyvenu tokiomis nuotaikomis, kad vadovaujuosi tokia iki kraujo žinoma taisykle, ką gali padaryti rytoj, niekada nedaryki tuoj:))
Ačiū už pastebėjimus ir už tai, kad lankotės:)

srove rašė...

Keila, kepiau el. orkaitėje, režimas viršus ir apačia, ant vidurinių grotelių, persipjauna puikiai, nes vakar dar ne visai sušalusį pjoviau, tai ir tai gerai pjaustėsi, o šiandien, kai susistovėjo, tai puikiai, ai dar pamiršau parašyti, kad pudingus tai vanilinius pirkau ir kadangi dariau tirštesnį, iš dviejų pakelių, tai mikseris man vilko masę į viršų, pačiam gale, kai reikia išplakti, tai, aš tiesiog su šakute paplakiau ir viskas, sviesto dėjau 20gr. daugiau, atrodo viskas, sėkmės, jei kepsi, greitas reikalas iš tikrųjų.Ačiū tau:)

Aguonėle, tu nebijok, nieko nebus:) Gali iš pusės normos kepti, didžiulis išeina iš pilnos ir visai sakyčiau nekaloringas, kaip saldus patiekalas, nes, jei kepti iš puses normos, tai geras gabalas gausis, o sviesto bendrai paėmus su mase ir pertepimu~150gr.tik, na ir cukraus kokie 5 šaukštai, nesaldus, gaivus toks išeina.Tai va, kūdinkis:))

Vilma rašė...

sveiki, kadangi nesu didelė kepeja (o šitas pyragėlis laaabai sudomino), man iškilo toks klausimukas :) ka reiškia tas 1 ir 1/2 vandens, miltu, tai kiek ju reikia dėt 1 ar pusė stiklinės, ar čia žiuret pagal tešla :)????

srove rašė...

Pusantros stiklinės vandens ir pusantros stiklinės miltų:)Tešla turi gautis minkšta ir kartu standi, paskui, kai kiaušinius dėjau, tai tiesiog maišiau ranka, nes su šaukštu baisiai ilgai trunka, kol išsimaišo, nes ta tešla slidi ir kiaušinius reikia dėti palaipsniui, po vieną, atrodo, kad jau gana, bet vėl maišant sutirštėja ir man 6 dideli kiaušiniai buvo pats tas manau, tešla iškepusi gavosi minkšta ir sakyčiau gera.

Vilma rašė...

nesigavo man padaryt pagrindo :( neiškilo. gavosi toks padas,o ne korėtas, kaip suprantu jis turėtų būt ir visai be skonio :( . čia gal dėl to, jog kai jau sudėjau kiaušinius tešla man pasirodė per skysta ir aš dar miltų dadėjau?

srove rašė...

Labai liūdna dėl to, kad pagrindas nekilo.Aš turiu tokį pastebėjimą, eklerinės tešlos gaminime, kad nereikia skubėti dedant kiaušinius, miltai tiesiog brinksta dar vis, kai įdedami kiaušiniai, todėl reikėtų gal net laiko intervalus didesnius daryti, tarp kiekvieno kiaušinio įdėjimo ir tiesiog sekti, įvertinti tešlos būklę, po kiek laiko, jei tirštoka tešla ir nuo šaukšto nekrenta, reiškias dar dedam kiaušinį ir maišom, gautis turi taip, kad laikai šaukštą pakabinęs tešlą ir pakreipi jį žemyn, o tešla lyg nenorėdama, lyg prikibusi, bet visgi nukrenta, jei jau visai sunkiai krenta, tai miltų padauginta, užtenka vieną kartą gerai padaryti, paskui jau būna aišku, kaip ji turi atrodyti.O kiek kiaušinių dėjot?O skonis būna tada, kai užpildoma įdaru:) įtariu, kad kalti bus padauginti miltai:(

Vilma rašė...

Dėjau 6 , bet dar mėginsiu karteli daryt :) , nes tas pyragas man žiauriai skaniai atrodo :) , dabar neskubėsiu su kiaušiniais

Neringa rašė...

srove, saunuole, iskepei karpatka, atrodo dieviskai! as ja dievinu! niekad nekepus, nes pas mus draugas ja labai skania kepa, visad jam uzleidziam vieta :)

srove rašė...

Ačiū Neringa:)tai išklausinėk draugo, gal dar geresnį receptą turi, nors ir šis neblogas sakyčiau:)

srove rašė...

Vilma, sėkmės, tikuos, kad išeis, kitaip ir negali būti, neskubėk dauginti miltų, palūkėk, kol masė pabręs.

Asta rašė...

Šitą dalykėlį mano namiškiai kepa namuose, ale iš pirktinių mišinukų. Ir kiek aš jiems sakiau - įmanoma tikrai tokį pačiam pasidaryti. Ale netikėjo niekaip. O dabar imsiu ir vieną dieną iškepsiu - nuodėmė būtų neįrodyt savo tiesos, kai va, pavyzdys šimtu procentų nuostabus prieš akis :))
Ačiū tau, Srove! :))

srove rašė...

Prašau, tik nėra už ką dėkoti:)O kokie tie pirktiniai mišinukai? Dabar dar prisiminiau, kad panašiame pyrage dar būdavo persikai konservuoti įdėti, ai kaip gaila, kad užmiršau šitą reikalą, būtų dar skaniau, bet gal ne paskutinis kartas, išsikepsim dar, nes pastangų tam reikia labai minimaliai:)

Daiva rašė...

Labai skaniai atrodo pyragas :))) noriu ir as isbandyti toki issikepti tik iskilo keli klausimai:
Iskepusi reikia pjauti horizontaliai (kaip biskvita) ar vertikaliai?
Kiek laiko reikia pyragui sustingti, t.y. kada jau galima ragauti?
Ar niekuo nereikia uzdengti virsaus, t.y. ar nesudzius pyragas budamas saldytuve (nes plikyti gaminiai labai greit sukieteja)?
Na gal ir kvaili klausimukai, bet nenoriu sugadinti :)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
srove rašė...

Ne, ne kaip biskvitą, paprastai per pusę ir viskas, vieną gabalą apačion, kitą viršun.
Aš tai neiškenčiau, pjoviau jau po geros valandos, bet dar galėjo stingti, nebuvo visiškai sustingęs sviestas ir patariu šiek tiek daugiau jo įdėti, nes aš 20gr. padauginau ir dar labai tirštą pudingą išviriau, tai sakyčiau gavosi pats tas, jei būčiau vieną pakelį dėjusi, manau būtų skystokas buvęs, pyragėliams gal ir nieko, o pyragui, gal tirščiau reikėtų, gali dar konsrvuotų persikų įdėti esu valgiusi labai praturtina skonį.
O dengti nedengiau niekuo, nes ant rytojaus suvalgytas buvo, bet juk galima ir uždengti, nieko neatsitiks manau, blogiau nebus, gal dar labiau paminkštės.Sėkmės, skanaus valgymo:))

Kotryna rašė...

AA kaip gražuu dabar pas Jus!
Aš fanė ir gerbėja nuo šiol:D

srove rašė...

:))Ačiū, bet kad čia irgi ant greičio:)viso labo tik nepavykusi nuotrauka, rimtai:DD

Anonimiškas rašė...

Tai lenkų tradicinis kepinys, primenantis Karpatus - Lenkijos kalnus.

srove rašė...

Taip ir maniau, kad tai kažkas su kalnais surišta, bet va kad Lenkijos tai kepinys, tikrai nežinojau, ačiū Jums!:)

Anonimiškas rašė...

Nesigavo.. ir dar per gimtadeinį kepiau... nežinau ką blogai dariau, iškilo tik toks kringelis voa ne brūkšnys siauras, kad perpjaut perpus nėjo.. ir dar kremas nesustengo......... norėjos tik verkti.....

srove rašė...

Oi kaip gaila:( ir dar tokia proga:( Bet stebūklų nebūna, reiškias kažkas su tešla negerai, ar nei karto nebandėt kepti eklerų?O gal paprasčiausiai blogai išmaišėt,išminkėt, nebuvo vienalytė?