2010 m. lapkričio 30 d., antradienis

Įdaryta višta

  • didesnės vištos
  • 8 kiaušinių
  • 300gr. pievagrybių
  • 300gr.miško grybų
  • svogūno
  • morkos
  • pieno
  • grietinėlės
  • petražolių
  • druskos, pipirų
Pirmiausiai išimame is vištos kaulą su mėsa, paliekant tik blauzdeles ir sparniukus.Pro užpakalinę dalį pakišti ranką po skūra ir ji lengvai atsikelia, atpjauname per sanarį blauzdeles ir sparnelius, atpalaiduojame vištą nuo skūros ir ištraukiame visą vidurį su mėsa.Mėsą sumalame, dėjau kiaušinį, pipirų, druskos, grietinėlės truputį ,išminkiau.Išsikepame 7 kiaušinienes atskirai, vienai kiaušinienei 1 kiaušinis ir arb. šaukstelis pieno, na tokius kaip blynus.Keptuvėje ant sviesto ir aliejaus mišinio kepame 1 svogūną, aš dėjau dar poro, sutarkuojame 1 morką, kai apkepė 300gr.smulkiai pjaustytų miško grybų, vėl kepam ir 300gr. smulkiai pjaustytų pievagrybių.Kepti, kol iškepa visas skystis.Ant kiaušininio blyno plonai paskleidžiame faršą, ant jo grybus ir ant viršaus dar užtarkuojame truputį sūrio, suvyniojame taip 7 blynus, juos apvoliojame kiaušinio plakinyje, sukišame į vištos odą, likusį paskleidžiame po skūra.Užsiuvame angą ir vištą ištepame majonezu, kepame apie val.180temp.Kai iškepa ,galima iš majonezo padaryti ir vėl trumpam ikišti į orkaitę, kad majonezas prikibtų.

šaltinis: Kuxarka





6 komentarai:

Jokūbas rašė...

Šitokiai vištai turi būt gerai įgudęs! Tikiu, ne tik labai skaniai atrodo, bet ir yra. Su grybais ir kiaušiniais matau pirmą kartą tokį, Paprastai būna ryžiai, daržovės, riešutai ir kt.

srove rašė...

Oi ne, visi igudziai tik, kol kaulus atskiri nuo sparneliu ir slauneliu, o siaip, tai tik blynus suvynioti su idarais ir isilgai sukisti i vistos vidu jokiu igudziu nereikia, tikrai;)

Jule rašė...

Oj tikrai igudziu reikia tureti tik vista is skuros isimti, o taip gana lengvai yra daromas. Dariausi naujuju proga, tai sveciai negalejo patiketi, kad toki grozi ir skanumeli galima padaryti namuose.

srove rašė...

Tikrai visai nesudėtinga ir to darbo netiek jau ir daug, o atskirti nuo skūros visai nėra sudėtinga, kartą pabandžius, vėliau nėra ką veikt:)

ausriote rašė...

Labai skaniai ir gražiai atrodo,tikiu,kad taip ir yra,bet norėjau paklausti ar reikia sparnelius ir kulšeles nupjauti,kad mėsa iš odos lengviau išsinertų?Ačiu užatsakymą.

srove rašė...

Iš vidaus, pakėlus skūrą palikti tik blauzdeles ir sparniukus atskirti per sanarį, bet skūrą neperpjauti, kaip paskui prilipdyti:)