2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Makaronai su vištiena

  • 3 šlaunelių, arba nedid. vištukas
  • 100gr. šalto rūkymo kumpio
  • 2svogūnai didesni
  • nuvalytų pievagrybių~300gr.
  • grietinėlės 100gr.
  • 2 didesnių skiltelių česnako
  • pipirų įv, rūšių, petražolių džiovintų, druskos, aliejaus
  • 2 stiklinių višt. buljono
  • miltų 3-4 šaukštai
  • džiugo, ar parmezano sūrio gabalėlis
Nuo vištienos šlaunelių nupjaustyti mėsą vid. gabaliukais, supjaustyti česnaką, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir porai val. uždengus padėti.Kauliukus nuo šlaunelių užpilti 3 stiklinėmis vandens, dėti virti, kai užvirs, įdėti česnako pora skiltelių, svogūno pusę, pipirų, pora lapelių ir virti ant nedidelės ugnies 35-40min.
Šlaunelių gabaliukus pavolioti į miltus ir dėti kepti į keptuvę, su įkaitusiu aliejumi, kepti, kol šiek tiek paskrus.
Į gilesnę keptuvę pilti šaukštą aliejaus, sudėti susmulkintą kumpį, kepti pusę minutės, suberti du susmulkintus svogūnus ir kepti, kol šie truputį pagels, tuomet sudėti pievagrybius supjaustytus ir kepti~3-4 min.

Įpilti išvirto sultinio 2 stiklines, leisti užvirti, įdėti žiupsnelį petražolių džiovintų, pipirų, druskos, jei reikia, galima džiovintų svogūnų.

Sudėti iškeptą vištieną ir troškinti~7min., tada supilti grietinėlę ir dar kaitinti apie 5min.Išvirti mėgiamų makaronų ir patiekti su jais, nors skanu būtų ir su ryžiais, ar bulvių koše.



1 komentaras:

srove rašė...

Ingrid, atsakau į klausimą, dėl vištos skūros, jei nenorit galit išviso jos nedėti, arba krūtinėlę naudoti, radau du vienodus klausimus viena norėjau pašalinti, kažkodėl abu pasišalino:)