2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Varškės sausainiai su įdaru



  • sviesto 200gr.
  •  varškės 200gr.(tik ne maltos)
  • miltų 230gr.
  • grietinės šaukštas
  • 2 vid. šaukštai cukraus pudros
  • sviesto-vanilės skonio esencijos keli lašai
Viską labai gerai išminkyti ir suvyniojus į plėvelę, padėti val. į šaldytuvą .Išėmus iškočioti ~3mm storiu ir supjaustyti kvadratais 6*6cm.Dėti tirštesnės mėgstamos uogienės(aš dėjau vyšnių) po truputį į vidurį ir paėmus už visų kampų tiesiog suspausti į krūvą gerai(aš tikriausiai gerai nesuspaudžiau, nes man keli išsiskleidė, arba per daug įdėjau įdaro )Dėti į įkaitintą iki 210temp. orkaitę ir kepti tol, kol truputį pradės gelsti krašteliai, tuomet įjungti tik viršutinį kaitinimą, pabaigti kepti sausainius, kol taps gražiai rudi.Labai skanūs sausainiai.




4 komentarai:

Indrė rašė...

Įdomiai apie varškę - o kokia čia malta būna? Aš gaminu labai panašius, tai naudoju paprastą varškę riebesnę iš pakelio :) (mano receptas čia http://gpmagija.blogspot.com/2010/10/mociutes-varskines-skarutes.html)

srove rašė...

Aš labai retai kada naudoju varškę iš pakelio.Daugiausia tokią naturalią, tik sutraukintą.Varškė iš tų pakelių, kur būna 200, ar 180gr., tai befasuojant jos yra tiesiog sumalamos, sukasi tokie peiliai:)ir ją supjausto, ar sumala, nežinau kaip čia tiksliau pasakius:)Ji dažniausiai būna skystesnė, nei paprasta varškė ir man ji nelabai:)jei reikia, aš pati persimalu.Nespėjau dar pažiūrėti tavo sausainiukų, šitie tiesiog gabosi ekspromtu, bet visai skanūsL)

Vilma rašė...

O man kaip tik patinka varškė iš pakelių, ypač liesa, ypač, kai neturiu laiko trinti 9% varškės arba tiesiog tingiu :) Man ji tuo ir puiki, kad labai drėgna, minkšta ir iškart tinkanti kepimui, nebent sužinočiau, kad ją apdoroja cheminiais dalykais :D

srove rašė...

Drėgna ji todėl, kad išrūgų kiekis didesnis palieka, cheminiais dalykais tikrai neapdoroja, bent jau tais laikais, kai aš dirbau, to nebuvo, buvo kitoki dalykai:)O aš liesos varškės neperku, nes ji man labai rūgšta, bet aišku čia skonio reikalas, o be to liesa juk sveikiau.Bet, kai nereikia jos trinti, tai irgi tokią skystesnę imat?Pav. blyneliams?