2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Bulvinukai su miško grybais


  • 600gr. virtų maltų šaltų bulvių
  • 2 vid. tarkuotos bulvės(nesunktos) (200gr.tarkės)
  • 160gr. krakmolo
  • druskos
Įdarui:
  • ~400gr.marinutotų grybų(tik nerūgščių)arba džiovintų (jau išmirkytų)
  • 100gr.šalto, ar karšto rūkymo šoninės
  • 2vid. svogūnai
  • 2šaukštai grietinėlės
Bulves išvirti, gerai atvėsinti ir sumalti.Sudėti kitus tešlos produktus.Gerai išminkyti.Šiaip daugiau nieko turėtų netrūkti, jei viską pasversite.Rankas nusiplauti ir pasikrakmolinti, daryti blynelius ir į vidų dėti įdaro, kraštus suspausti gerai ir suapvalinti.Apvolioti krakmolingose rankose.
Į darui pakepti kubeliais pjaustytą šoninę, neilgai, minutę, sudėti svogūnus, vėl kepti, kol suminkštės ir šiek tiek pagels, tuomet sudėti grybus, druską, pipirus ir grietinėlę ir toliau kepti~2min.Dalį atsidėti padažui.Kitus grybus sumalti.Įdarą gerai atvėsinti šaldytuve.Jei norisi standesnio galima įmaišyti šiek tiek faršo.Vandeniui užvirus dėti bulvinukus:) ir virti~15min. nuo užvirimo, ant nestiprios ugnies.Į likusius grybus įdėti porą ned. žiupsnelių miltų, pakepti dar šiek tiek ir įpilti pusę stiklinės grietinėlės ir pieno mišinio.Nei krakmoliniai, nei tarkuotų bulvių cepelinai, bet labai skanūs:)




13 komentarų:

Odeta rašė...

Kaip skaniai atrodo!!! Labai norisi paragauti:)

Anonimiškas rašė...

o Dievuliau apsiseiliojimas konkretus...kaip noreciau, kad man kas tokius pagamintu ir nuo ju dar ir nebutu storejama...

srove rašė...

Jei jau labai norisi, reiks gaminti:)
Ačiū!

Jurga rašė...

o jie nelinke pasileist beverdant? jauciu, ir be idaro galima butu gamint. nors su juo tobulai :)

srove rašė...

Aišku, galima ir be įdaro, arba su kitokiu įdaru, pagal skonį.O pasileisti, tikrai nepasileis, aš labai plonus blynus dariau, net nežadėjo pasileisti:)Dažniausiai skyla dėl to, kad beformuojant blogai užsandarinama, arba vieje pusėje labai plonai gaunasi, o kitoje storiau įdaro, kaip čia pasakius aiškiau nežinau, na nelygiai išformuojami.O šiaip be baimės:)tikrai nepasileis:)

Renata rašė...

Mmm kaip gardžiai atrodo! Kad man dabar kas tokią lėkštę prieš nosį padėtų, turbūt visą gyvenimą likčiau dėkinga :) Nieko nebus, savaitgalį reikės raitotis rankoves ir virt :))

srove rašė...

Ačiū!Tie norai toks neapibrėžtas dalykas, ateina ir praeina:)Daug rankovių nereiks raitotis, juk kai daug tarkuoti, sunkti nereikia, tai ir to darbo žymiai mažiau:)

Reda rašė...

O Marija Magdalena :DDD nooooriu noriu noriu! atrodo begaaalo skaniai!
jau 100 %, kad persivalgyčiau, nes kiščiau kiek lenda :DDD

srove rašė...

:D:D Ačiū!!
Reikia porcijomis virti, kad nepersivalgyti, nebus ir nereiks:DD

lijana rašė...

jau du kartus viriau siuos cepelinus nei tai virtu nei tai tarkuotu bulviu ir jau rasiau komentara,bet nepasitalpino.noriu labai padekoti uz si nuostabu recepta,musu seimai jis pasakiskai patiko,mano vaikinas dar uzdraude kam nors isduoti sio patiekalo receptura,kad butu unikalus patiekalas musu seimoje.antra karta kai viriau idejau dviem tarkuotom bulvem daugiau tai is viso SUPER.

srove rašė...

Kompas vienas užlūžęs, tai retokai galiu parašyti kolkas:)
Ačiū už pasitikėjimą:)

Laima rašė...

Visa laika dabar tokius cepelinus verdu su ivairiais idarais,tik keliomis zaliomis tarkuotomis bulvemis daugiau dedu,krakmolas neduoda issileist.Ir gaminimas dvigubai trumpesnis,ir,kas ragavo-neatskyre nuo klasikiniu cepelinu.Kas P irmas tai sugalvojo-genijus:)

srove rašė...

Darbo daug mažiau, o skonis mažai nukenčia nuo įprastinių cepelinų, kartais šitie net skanesni gaunas:)