2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Plikyti blynai

  • 300gr. pieno
  • 50gr. sviesto
  • 230gr.miltų karališkų
  • 4 kiaušiniai
  • 50gr.cukraus pudros
  • apelsino žievelės(nebūtina)
  • žiupsnis druskos
Pieną su sviestu užvirinti, nuimti nuo ugnies, greit maišant suberti miltus, su šaukštu paminkyti, kol šiek tiek praauš, sudėti, su cukraus pudra išsuktus trynius(gerai išsukti, turi pabalti šiek tiek) masę išminkyti, baltymus išplakti iki standumo, sudėti palaipsniui minkant į tešlą.Dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi(aliejaus, kad padengtų dugną)ir kepti ant nelabai stiprios ugnies, pavartant.Galima dėti su šaukštu, su kitu šaukštu nubraukiant ir keptuvėje paskleidžiant, galima ir pasimiltuoti rankas ir su šaukštu dėti į vieną ranką, kita miltuota ranka paplojant, kaip jums patogiau, aš dėjau iškart su šaukštais.Nuo recepto nenukrypau, išėjo puikūs blynai, be jokios sodos, ar kep. miltelių, labai purūs, minkšti ir skanūs.


6 komentarai:

Kotryna rašė...

Ooo kaip atrodo...
Pirmą kartą tokius matau...
Tikrai kad pats laikas į virtuvę pabandyt. Iš pat ryt ryto!

Gražu...:))

srove rašė...

Sėkmės visuokeriopuose bandymuose, tiek gaminant, o paskui ir valgant:DD

aguonele rašė...

NOriu dabar ir viskas.ką dabar daryti? kodėl čia nakčiai užsukau... nors plaukus raukis :DD

srove rašė...

Ne ne, plaukų geriau nesirauk:)lengviau būtų išsikepti blyniukų:))

Anonimiškas rašė...

O man idomu, ar miltu tikrai 230 gr ar militru, t.y. stikline? Nes as dariau su gramais, tai piena uzpylus miltais gavosi kieta kieta tesla..

srove rašė...

Viskas gramais pasverta, pienas taip pat, tešla gaunasi standi, juk ji užplikyta, bet ne tokia kieta, kad neitų įmaišyti kitų produktų.O tai kaip galutinis rezultatas gavosi?