2011 m. vasario 1 d., antradienis

Kepsnys dviems

  • sprandinės~600gr.(trims didžiuliams kepsniams)
  • 3nedidelių bulvių
  • kiaušinio
  • sūrio ferm.~150gr.
  • pievagrybių~200gr.
  • svogūno didelio
  • džiuvėsių
  • sezamo
  • 30gr.sviesto
  • 3-4šaukštus grietinėlės
  • džiovintų prieskonių(be česnako)
Sprandinę padalinam i 3 gabalus, po to juos dar perpjaunam, bet ne iki galo, kad abi pusės būtų susikabinusios ir išmušam, dedam džiovintų prieskonių ir ant vienos pusės kraunam bulvytę, tarkuotą burokine tarka, šampinjonus(juos reikia pakepinti svieste ir kai sukepa, supjaustyti svoguna, o kai ir jis sukepa pilam grietinėlę ir troškinam, kol sutirštėja)ant viršaus dedam tarkuoto sūrio.

Užverčiam kitą sprandinės pusę ir kraštus užsandarinam pagaliukais, pavoliojam kiaušinio plakinyje,džiuvėsėliuose sumaišytuose su sezamu ir apkepam keptuvėje ant aliejaus.Tuomet kišame į orkaitę 170-180temp. ir kepame apie val., iki pusantros, priklauso kokio dydžio kepsniai.Žalios bulvės viduje turi gerai perkepti.Galima pradžioje pridengti folija, kad smarkiai nesudegtų viršus.Tokio kepsnio užtenka dviems personoms:)





2 komentarai:

snaige rašė...

ka priduoda kepsnyje bulves

srove rašė...

Jos prisigeria mėsos, grybų skonio ir gaunasi kitokios, nei virtos, ar keptos bulvės, čia galima skaityti kaip ir su garnyru kepsnys.