2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Tortas prie kavos 2

Šis žymiai ryškesnio skonio, kuriame labiau dominuoja kava ir šokoladas, su vienu varškės-maskarponės pertepimu, kuris priduoda šiam tortui švelnumo ir asmeniškai man, čia visai dera.Biskvitas tas pats-šifoninis, kaip ir aname torte, prie kavos:
Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:

  • 60gr.kakavos
  • 2nubraukti šaukštai tirpios kavos
  • 175ml.karšto vandens
  • ---------------
  • 5kiaušinių tryniai
  • 180gr.cukraus
  • 125ml.aliejaus
  • ---------------
  • 8kiauš.baltymai
  • 45gr.cukraus
  • ---------------
  • 200gr.miltų
  • 2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/4šaukštelio sodos 
Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.Supjaustyti į keturias dalis.

Rudam kremui:
  • 300gr. grietinėlės 35%
  •  300gr. rududų
  • nubr.šaukštas tirpios kavos
  • kupinas šaukštas geros, maltos kavos
  • 50gr. juodo šokolado
  • 50gr. balto šokolado  
------------------------------------
  • 2did. kiaušinių tryniai
  • 185ml.pieno
  • 17gr.kukurūzų krakmolo
  • 120gr. gero sviesto
 Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos, kupiną šaukštą maltos kavos, netirpios ir išlėto užvirti, palikti 10min.prisitraukti, paskui perkošti per smulkų sietelį, sudėti rududų, išmaišyti, sulaužytus šokoladus ir maišant kaitinti, kol ištirps, palikti gerai atvėsti.Atvėsus išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.Svarbu kremų vienoda temperatūra, kad neatsiskirtų riebalai.B et jei taip ir atsitiktų, ne bėda, puikiai susijungs atgal jie, jei maišant pakaitinsite ant garų vonelės(nestipriai kaitinti, kad neištirptų sviestas!)

Baltam pertepimui:
  • 200gr. varškės  9%
  • 150gr. maskarponės sūrio
  • 150gr. grietinėlės
  • šaukštas, ar du, cukraus(ragauti, pagal skonį)
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • 15gr. želatinos, užmerktos į 60gr. virinto šalto vandens
Viską sumalti blenderiu, išskyrus želatiną.Želatiną pašildyti maišant, kol ištirps, neužvirti!Atvėsinti iki kol bus vos šilta ir maišant varškės įdarą, plona srovele supilti želatiną.

Į torto formą dėti biskvitą, užtepti rudo kremo, dėti antrą biskvitą, supilti varškės įdarą, dėti į šaldytuvą, po minutės uždėti sek. biskvitą, leisti val. sustingti, tuomet vėl tepti rudą kremą ir biskvitą.Kremo užtenka ir torto viršui ir šonams apipavidalinti.Man labai skanus tortas, jei mėgstat kavą, šokoladą, švelnią maskarponę, turėtų patikti ir jums:)






10 komentarų:

Keila rašė...

kaip atrodo nuostabiai. 10+1 balas už nuotrauką. Tobulas pjūvis

oditele rašė...

tobuli sluoksniai, kaip su liniuote numatuoti :) žiauriai gardžiai atrodo:)

aguonele rašė...

Žudikėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėė!!! daugiau nekomentuosiu :P

srove rašė...

Tris kartus ačiū! :))
Labai skubėjau, papuošt nebuvo laiko, o ir biskvitą nelygiai, greit supjausčiau, iki tobulumo, tai dar tolokai:))

Lina P. rašė...

Užbėgau į mylimą blogą pažiūrėti, gal kas naujo... ir nuvirtau nuo sofkutės :) Koks pjūvio grožis!!! Būtiniausiai darau copy-paste-print į savo segtuvą! Ačiū!!! :)

srove rašė...

Jaučiuosi kalta :))dėl nuvirtimo:))dabar skolinga lieku:))
Ačiū!!!

AJ rašė...

Ale kantrybes sitoki torta padaryt net as pavydziu :))) Atrodo nerealiai!!

srove rašė...

Aj, atrodo daug prirašyta ir darbo daug, bet taip nėra, viskas labai greit darosi, o jei dar biskvitą iš vakaro pasikepi ir susimaišai ganašą, tai ant rytojaus nėra ką veikti, tikrai:))
Ačiū!

Justė rašė...

Sveika, norejau paklausti kurį labiau rekomenduotum tortą prie kavos ar torta prie kavos nr.2?

srove rašė...

Pirmasis labiau toks šokoladiškai karamelinis, antras kavos skonis labiau dominuoja, tai net nežinau, ką labiau mėgstat, neblogi abu, gal pirmam tik darbo šiek tiek mažiau.