- 475gr. miltų
- 2arb. šaukšteliai sausų mielių (dėjau pokelį 7gr.)
- 60ml.šilto vandens
- 3kiaušiniai
- 1 arb. šaukštelis druskos
- 55gr. alyvų aliejaus
- 85gr.minkšto medaus(aš šiek tiek sušildžiau vandens vonelėje, kol laisvai maišėsi)
Įdidesnį dubenį dedam kiaušinius, medų, aliejų, druską ir sumaišom iki vienalytės masės.Po to dedam pakilusias mieles(įmaišą) ir įsijojam miltus.Maišom mediniu šaukštu, kol maišosi, paskui minkom 3-5min., ne ilgiau.Susukam kamuoliuką ir pridengę plėvele ar rankšluosčiu dedam į šiltą vietą 2 valandoms.Pakilus tešlai, po dviejų val.tešlą padalinam į 6 dalis(vienas gabaliukas man svėrė 144gr.)Kiekvieną gabaliuką atskirai suridenam tarp delnų į ilgas virveles, apie 2cm. storio., turim 6 virveles, iš jų pinam storą kasą, pridengiam lengvu rankšluosčiu ir dedam į šiltesnę vietelę 2-3val.Orkaitę įkatinam 20min. prieš kepimą 160-180temp.Aš kepiau per vidurį 170temp.Recepte rašoma, kad kepimo laikas 35-45min., man tiek nereikėjo, ištraukiau po 30min.ir tai manau galėjo užtekti 25.Nu faina ta Xala, labai gero skonio, nei per saldi, minkštutėlė, nesunkiai pagaminama, nesunkiai ir suvartojama:))
Šaltinis: Maggie Glezer “A Blessing of Bread”.
nimbul.ru
Kaip supinti kasą iš šešių virvelių.
Pirmiausiai sulipdome visas gale, užkeliant vieną ant kitos palaipsniui ir gerai suspaddžiant galus į vieną krūvą.
Imam pirmą virvutę iš dešinės(dešinę laikysim tiesiai prieš save, kaip matom paveiksliuką) ir metam ją į kairę pusę
iš kairės, buvusią pirmą virvutę metam į dešinę pusę
dabar pačią pirmą kur užmetėm virvutę, dedam atgal tik į vidurį(ne į kraštą) dešiniau po dviejų virvučių
dešinėje esančią antrą virvutę, vėl metam į kairę
dešinėje esančią pačią pirmą virvutę dabar dedam į vidurį kairiau, už dviejų virvučių
dabar antrą virvutę iš kairės metam į dešinę
pirmą iš kairės grąžinam į vidurį, už dviejų virvučių
antrą iš dešinės vėl metam į kairę
pirmą iš dešinės vėl metam kairiau, už dviejų virvučių
antrą iš kairės vėl metam į dešinę
pirmą iš kairės vėl grąžinam į vidurį dešiniau, už dviejų virvelių ir t.t ir t.t, kol supinam visas iki galo, gale visas suspaudžiam į vieną krūvą ir pakišam truputį po pyne, paspaudžiant apačioje.
12 komentarų:
Super!! ryt kepu!!!! Puiki chalan-xala :DD
Dėkui, tikrai gera alahala:DD,tik pamiršau parašyti, kad viršų dar reikia aptepti kiaušinio trynio ir šaukšto pieno mišiniu ir dar sezamo pataškuoti ant viršūnėlių:)
Labai graziai atrodo. Artimiausiu laiku kepsiu. Tik jus man paaiskinkit, kaip taip graziai supynet kasa? Visas sesias juosteles pynet, ar tris apacioj, o ant virsaus kitas tris?
ojeja, kaip skaniai atrodo! kai tik turesiu laiko butinai reiks isbandyti. Su vaiku prisipilsim pieno, uzsitepsim dzemo ir kirsim net ausys links! :P
Visai neseniai radau, kad tai žydiškas pyragas, valgėm su kuo papuolė ir su viskuo tiko:omletu, su pienu, labai skanu tik su sviestu ir karšta juoda arbata, dar gabalėlis mažiukas liko, reiks džemo abrikosinio užsitepti, ačiū, kad priminei:)
Keila, tos juostelės pinasi iškarto visos, vėliau galėsiu smulkiau parodyti, šį vakarą turbūt nekepsi, rytoj įdėsiu, kaip paeiliui tai daroma.Ačiū tau už skanų omletą, šįryt kepiau!
Oi gerai gerai Srove. Lauksiu issamaus reportazo:) Siandien kepu Ules batona.
Del omleto, ner uz ka, smagu, kad patiko.
Na va, sudėjau, labai lengva išmokti pinti su kokiomis medžiaginėmis storesnėmis juostelėmis, labai lengva, be to toks pynimas labai gerai laiko kepinio formą.Smagaus kepimo!
Aciu Srove uz issamu reportaza. Ka tik iskepiau ir esu lb patenkinta. Minksta, puri, tiesiog skani. Tik man truputi per minksta tesla gavosi, o tu papildomai miltu nedejai?, nes supynus, dar idejau i kepimo inda, kad pakiltu ir forma islaikytu, nes galvojau, kad gali plestis ne i virsu, o i ploti:)) jei gali paziurek bloge pas mane
Prašau, vienas malonumas!Aš nedėjau miltų papildomai, gal rūšis ne tokia miltų buvo, aš labai įsimylėjusi tuos karališkus, tai viską beveik su jais ir kepu, kažkaip esu skaičiusi, kad jie kietesni miltai, stambesniais grūdeliais, jei neklystu.Į plotį manau labai neduoda dar plėstis tas pynimas toks standesnis, tiesiog tas virveles dar galima padaužyti į stalą, prieš pinant.Smagu, kad virtuvėje besisukiojančių ir eksperimentuojančių ratas didėja!:)
Issikepiau ka tik si nuostabu reikala :) tikrai minkstutis ir skanus. Tik man kazkas jame nepavyko, nes jautesi labai mieles. Idomu ka ne taip padariau???
Šiaip manau, jei mielės labai jaučiasi, tai jų perdaug, bet recepte parašyta du arbatiniai šaukšteliai, tai man tiek gavosi, supylus 7gr.mielių.Gal perdaug šiltai kildinot? Gal dar nuo pačių mielių priklauso.Man šis kepinys kvepėjo ne mielėmis, o tokiu kaimišku pyragu:)
Rašyti komentarą