- 125gr. sviesto
- miltų stiklinė su kaupu
- mažytis kiaušinukas(arba pusė norm.)
- 75gr. cukraus
- pusė šaukštelio kepimo miltelių
Minkštą sviestą sutrinti su kiaušiniu ir cukrumi, supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais , išminkyti, tešla gaunasi minkšta ir paskleisti ją rankomis, ar lopetėle, į riebalais išteptą skardą.Kepti 15-20min. 175l. temp.
Kai atvės pertepti su abrikosų džemu, sumaišytu su cinamonu, arba obuoliene su cinamonu.
- 15 g želatinos
- 175gr.cukraus
- 100gr. vandens
- 140gr.kiaušinių baltymų
- 5gr. citrinų rūgšties(aš sekantį kartą vienu gramu dėčiau mažiau)
- 100gr.sviesto
- 190gr. kondensuoto pieno su cukrumi
- 20gr. kakavos(aš dėjau tamsią)
Želatiną užmerkti į nedid. kiekį šalto vandens.Cukrų ir vandenį kaitinti tol, kol ims kilti burbuliukai(aš kaitnau tol, kol išskaidrėjo ir dar apie minutę(nežinau, kaip geriau) Tuo metu galima išplakti kiaušinių baltymus(aš dėjau mažytį žiupsnelį druskos beplakant)Verdantį sirupą pilti beplakant į baltymus maža srovele(aš pyliau karštą, bet ne verdantį)Suberti citrinų rūgštelę ir dar plakti, baltymai pasidaro standūs ir labai balti.Atskirame inde sumaišyti ištirpintą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Baltymų masei pravėsus, supilti sviesto, kondensuoto pieno ir kakavos mišinį.Aš plakiau mikseriu mažesniu greičiu.Pabaigoje supilti pravėsusią ištirpintą želatiną, beplakant.Skanus pyragaitis,(šiek tiek saldokas, cukrų mažinčiau, arba kendensuotą be cukraus imčiau) labai panašus į tarybinių laikų magdę:)
Šaltinis:
http://www.supermama.lt/forumas/lofiversion/index.php/t96256.html
16 komentarų:
Turbut skanus, bet cia tikra riebalu ir kaloriju bomba!
O kiek reikia miltu i tesla? Kazkaip nera parasyta....
O kiek miltų?
Ieva, juk jei suvalgytume visą iškart, nesiginčinu, kalorijų daug, bet jei gabalėlį, tai niekas turbūt neatsitiktų, prieš miegą per virvutę ir baba tų kalorijų:DD
Indre, Gitanyte, jau pataisiau dėl miltų.
Aciu uz korekcija :) Oj kaip seniai norejau issikepti si pyragiuka, dabar bus puiki proga si savaitgali :) Labai aciu uz receptuka ir sekmes tolimesniuose skanestu gaminimuose ;)
Ačiū, sėkmės gaminant ir skanaus valgant:)
koks grazuuuuus!!! o kaip pasiilgau jo skonio!!!
Na va bus proga išsikepti:)Ačiū!
O dieve.... šitas buvo pats skaniausias pyragas. Pirmiausia nuvalgydavau neskaniausią dalį, t.y pagrindą, o po to jau mėgaudavausi viršumi. Koks jis skanus buvo.
šitas pagal mane truputį sodresnio skonio, bet šiaip labai panašus į senajį, aš manau, jei dar truputį sumažinti saldumą ir rūgštelę, tai būtų pats tas.Dar radau kitą receptą ir cukraus buvo dėta 50gr. mažiau, todėl ir aš dabar sumažinau recepte tiek.O šiaip ir pagrindas šis man visai skanus:)
o kiek cia kiausiniu reikia, kad iseitu 140 g balyymu?
Žiūrint, kokie kiaušiniai ~4 priklausomai nuo dydžio.
Labai skanus pyragas is senu laiku. Vaikysteje as kazkodel suvalgydavau tik pada, o tos sokoladines putos buvo nelabai. O va senstelejus skonis pasikeite... ir dabar putesiai pirmauja ;)
Super.
Iš ankstesnių laikų labiausiai mėgdavau tokias kaladėles saldžias, suvyniotas popierėliuose, net nežinau, kaip vadinasi, tą aromatą ir traškesį pamenu ir dabar, bet iš ko pagamintos būdavo, net neisivaizduoju:)o magdė toks vidutinis buvo mano skoniui, dabar tiesą pasakius ir man skonis keičiasi:))
Pataisykite prašau pagrindo kepimo temperatūrą, manau ji turėtų būti 175C ;)
Ačiū už pastebėjimą:)
Rašyti komentarą