- jautienos mėsos
- druskos rupios
- cukraus
- penkių pipirų mišinio
- kmynų
- česnako
- dž.mairūno
Jautienos mėsą apipjaustyti nuo plėvių(mano buvo iš mentės) geriausiai susipjaustyti pagal raumenų išsidėstymą, kad sudžiovinus, pjaustant raumenys būtų vienpusiai.Paskui pasidarau tokį mišinį iš aukščiau nurodytų ingr., kiekvienas prieskonius, jų kiekį, gali rinktis pagal save, tik druskai maždaug dedu tris dalis druskos, vieną cukraus.Viską sumaišau ir gerai viskuo įtrinu mėsas, kad negulėtų druskos pertekliuje, tiesiog gerai įtrynus, gausiai, pakeliu ir mėsos gabaliukus padedu ant švarios lėkštės, geriausiai medinės ir padedu trims dienoms vėsiai sūdytis, bet vis laikas nuo laiko pavartau ir pamasažuoju, reikalui esant, dar užberiu šiek tiek druskos, perteklių vėl pašalinu.Po triejų parų, įpjaunu, paragaunu, jei viskas norm., padžiaunu arba šiltoje patalpoje, prie šilumos šaltinio, ar vėsiai, bet gerai vėdinamoje patalpoje, laikau, kol įmanoma išlaikyti ir nesuvalgyti:DD.
14 komentarų:
Jėga
Tikrai, bet sunku išlaikyti tą jėgą:), kaip saulėgrąžos:))
Ooo, na nieko sau, mėsa, džiovinta prie radiatoriaus :)) Nesugalvočiau :)
Atrodo baisiai nuodėmingai. Gal ir gerai, kad UK mėsa smirdi, pagundų mažiau :))
Tai, kad tokia žiema, geriausiai ir greičiausiai sudžiūna prie radijatoriaus, tik dar tą radijatorių reikia rasti, kuris būtų paslėptas dar nuo aštrių dantų:DDD
O kodėl UK mėsa nekvepia? :)
Srove, reiks ir man turbut pabandyti, nes mes su vyru dievinam dziovintus gaminius :P
o kiek vyniotiniu, slegtainiu prideta, turbut nemazai baliuskai ruoseisi :D
Linkejimai ;)
Bandyk, bandyk, paskui liga jau bus viską džiovinti:D Aš negaliu ramiai praeiti turguje pro žalius karpius, žiobrius, nors alaus nemėgėja, gal tik šiek tiek, retai, bet tų žuvelių tai baisiai noriu, ypač džiovintų.
O tie slėgtainiai jau senukai, atsigulėję SM-e.:)
Smagu, kad užbėgai!
Geras tavo blogas, skanus patiekalai. Tik sriftas man nepatinka, sunkiai skaitosi, prisimerti reikia
Ačiū!Iš to blogo tiek ir gerumo, jei randa vienas kitas kokį receptėlį sau, tai va ir visas gėris:)Labai plėstis ir rašyti prie receptų savo emocijų svyravimus ir gamtos keitimosi niuansų nelabai noriu, kadangi mano manymu, tai blaško dėmesi nuo to, ko tu ateini į jį, ar recepto, ar tiesiog laiko praleisti, ar sielos pagydyti.O ką dabar su tuo šriftu daryti, a?:D
as irgi labai megstu voblas :), gaila, kad cia jos nelabai populiarios, bet kai griztu i LT visad perkuos ir "zaidziu", vyras pakesti negali nei to kvapo nei vaizdo kaip as doroju zuveles :D
Užjaučiu tavo vyrą:DD Dažniausiai tai būna atvirkščiai:) moterys to negali pakesti:)Man net skaniau, nei rūkytos:)Reiks pradėti žvejoti:DDD
zuvis labai megstu, bet zvejojimo visai nesuprantu, neturiu kantrybes sedeti ir ziureti i plude valandu valandas...
Mat kaip, o aš tai atvirkščiai, galiu sėdėti ant kranto ir žiūrėti valandų valandas į bet kokį vandenį, nesvarbu, ar jis būtų upės, ežero, ar jūros, tai plūdė man irgi nemaišo, šioks toks atotrūkis nuo pasroviui plaukiančių minčių, šiaip aš gimusi po žuvies ženklu, dėl to matyt ir "plaukioju":DDD
ziureti i vandeni ir man patinka atsisedus ant krantelio, lieptelio su vyno taure, siltu pledu vesoka pavakare be jokio tikslo, o zvejoti vaziuojama su tikslu, va siu dvieju dalyku negaliu sujungti :D mane tuoj nervas ima, kad niekas nekimba arba pradeda lietis akyse beziurint i plude :D
Man tai svarbu, kad kas slieką užmautų:DD, o paskui gali kibti, gali ir nekibti, tik kad namo niekas neklibintų eiti, tai galėčiau tos auksinės žuvelės ilgai ir nuobodžiai laukti:DDD
Rašyti komentarą