- 8gr.mielių šv.
- 20gr.cukraus
- 230gr. miltų
- 180gr.birios varškės
- 250ml.pieno
- kiaušinukas ned.
- druskos žiupsnis
Mieles ištrinti su cukrumi, kiaušinį išplakti su druska, pieną sušildyti truputį, į jį supilti kiaušinį, viską supilti ant mielių ir išmaišyti, įsijoti miltus, išmaišyti, uždengti plėvele, padėti pusvalandžiui į šiltą vietą pakilti.Po to suberti varškę, permaišyti lengvai ir vėl uždengus pl. leisti pusvalandžiui kilti.Į keptuvę pilti aliejaus, šiek tiek pakaitinti, dėti blynelius atsargiai, nemaišant, prisukti ugnį, uždengti dangtį ir kepti, kol išsipūs, paskui apversti ir pabaigti kepti iki geltonumo.
2 komentarai:
aš tik kartą esu kepus mielinius blynus, tiesa paprastus, bet nežinau kodėl man prisigėrė nemažai aliejaus, atrodo keptuvėj nedaug buvo, bet jis visas blynuose paliko.
nežinai ką daryt, kad tiek negertų?
tai ir bijau daugiau ką kept...
Paprastai, tai aliejaus prisigeria, kai trūksta miltų, bet ir patys miltai nevienodi, reiktų žiūrėti tiesiog tirštumą, pasireguliuoti, nuo šaukšto turi ne bėgti masė, o taip gražiai, lengvai kristi:)jeigu ką supratai:)
Rašyti komentarą