2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Minkštos mini mėsainių bandelės nuo Dano Lepard

Susižavėjau šiandien tokiomis tikroviškomis Aguonėlės hamburgerių bandelėmis ir galvoju, kad gal vandens padauginau per žioplumą, nes tešla gavosi skystoka ir kažką ne taip padariau, žodžiu bandelės išėjo:) tik ne tokios puikios, kaip pas kepimo meistre Aguonėle, tai dar įlindau į šaltinį pažėt ir radau dar vienas mano akiai puikias bandeles mėsainiams, bet vėlgi man jos nesusprogo, kaip paveikslėlyje, gal dėl to, kad orkaitė galėjo būti silpnokai įkaitinta, bet skonis geras ir labai puikiai kilo.Tai vienu kartu ir kepiau po puse normos dvejas bandeles:)
6 nemažoms bandelėms reiks:
  • 25gr. kukurūzų krakmolo
  • 275ml.pieno
  • 1šaukštelis cukraus
  • 12,5gr. sviesto
  • 375gr.miltų  550tip.
  • 3,5gr.sausų mielių
  • 1šaukštelis druskos
  • aguonų, sezamo sėklų užbarstymui
Į puodą supilti pieną ir krakmolą, sumaišyti.Statyti ant ugnies ir, maišant, užvirti.Įmaišyti sviestą ir cukrų.Miltus, mieles, druską sudėti į ataušusią masę ir išmaišyti.Uždengti ir palaikyti 10min.Tada minkyti, kol bus elastinga ir minkšta tešla.Uždengus leisti pakilti1, 5val.Suformuoti 125gr, bandeles, uždengti ir leisti dar val. laiko pakilti.Kepti gerai įkaitintoje iki220temp.~12min.
Šaltinis: http://ostwestwind.twoday.net/topics/Broetchen/ 

Kairėj pusėj matosi bandelės, pagal Aguonėle, nes ir baltesnės, dėl pieno miltelių, o dešiniau  šios.

2 komentarai:

aguonele rašė...

Nu mažule, atrodo ir tos ir tos puikiai ♥ Aha, maniškės baltesnės bet atrodo ir purios vistiek. Kurios tau patiko labiau?

Kad iš manęs būtų tokia kepimo meistrė kaip Tu, tai vaikščiočiau karūną užsidėjus :) Dabar belieka ją tik slėpti... hihi...

srove rašė...

Aš juk sakiau, kad man taviškės neišėjo tokios, kokios turėjo išeiti, atrodo viską dariau ir svėriau tiksliai, bet matyt pažiūrėjau pro rožinius akinius, kai reikėjo vandenį pilti, ko gero pripyliau per daug, automatiškai miltų daugiau reikėjo, va ir receptas sugadintas, todėl negaliu pasakyti, kurios skanesnės, nes taviškes kepsiu dar kartą, tada jau pasakysiu:)
Ar tu kada pabaigsi su tom karūnom?
O tai mamai paskūsiu, pamatysi, tau baigsis blogai:DDD