2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Krūtinėlė kinietiškai

  • vištienos krūtinėlės
Marinatui:
  • šaukštas medaus
  • šaukštas balto vyno
  • šaukštelis aliejaus
  • druskos
  • prieskonių mišinio
  • šaukštas sojos padažo (aš dar česnako pora skiltelių įtrėškiau)
Apvoliojimui:
  • 3šaukštai miltų
  • 1šaukštas krakmolo
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1kiaušinis
  • 2šaukštai aliejaus
  • druskos
  • ~2šaukštai vandens
Padažui:
  • 4šaukštai medaus
  • 4šaukštai cukraus
  • 2šaukštai pomidorų padažo
  • 2šaukštai balto vyno
  • sezamo sėklų (padažas man nepatiko, labai jau saldus gavosi, tai aš trečdalį nusisėmiau, įspaudžiau citrinos sulčių, šaukštą sunkos nuo aštrių pipirų, dar šaukštą meksikietiško padažo, česnako sulčių truputį, viską suvirinau iki nuskaidrėjo ir tada pavoliojau kepsniukus, jei norisi tirštesnio padažo, galima truputį krakmolo įdėti)
Krūtinėlę supjaustyti ne visai smulkiais gabaliukais, sudėti į marinatą paruoštą ir palaikyti pusvalandį, šald. galima ilgiau laikyti.Apvoliojimui skirtus produktus sumaišyti, suplakti ir sumaišyti su marinuota krūtinėle.Gilesnėjė keptuvėje įkaitinti aliejaus gerai, kad galėtų apsemti gabaliukus ir dėti po gabalėlį kepti pavartant, kol gražiai parausta.Pavolioti į karštą padažą su sezamu, arba galima pabarstyti ant viršaus, kaip patinka.Skanu, krūtinėlė minkštutė.
Šaltinis:http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/husos-etelek/2149-mezes-bundas-kinai-csirkecsikok-recept.html


2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Mesyte super!ne traski bet sultinga nerealiai. su padazu nugrybavau tai nepasakosiu :P

srove rašė...

Man irgi patiko, o padažą galima pasigaminti ir iš kito recepto, manau ir su šaltu česnakiniu būtų visai neblogai.