2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Perlinių kruopų košė su priedais

  • mėsos sultinio~2ltr.
  • perlinių kruopų~1,5 stiklinės
  • pievagrybių ~250gr.
  • kiaulienos sprandinės~200gr.
  • morka vidutinė
  • bulvės 2 didesnės
  • svogūnai 2
  • česnako 2skilt.
  • lauro lapų, pipirų gr., druskos
Kruopas pamerkti iš vakaro.Dėti į verd. sultinį, tuo tarpu keptuvėje pakepti šiaudeliais pjaustytą mėsą, kai paraus, supjaustyti svogūną, kepti iki pageltonuos.Keptuvės turinį supilti į verd. kruopas, sutarkuoti morką, supjaustyti svogūną, sudėti prieskonius ir smulkintą česnaką.Pievagrybius pakepti ant sviesto gabalėlio, kol neliks sulčių ir pageltonuos, riebaliukus palikti, grybus sudėti į kruopas.Virti, kol mėsa ir kruopos taps minkšti, tuomet sudėti per smulkią tarką tarkuotas bulves ir maišant intensyviai virti~10min., po to dar uždengus palaikyti 15min.

2 komentarai:

Mindaugas rašė...

Geras receptukas, bet aš dėčiau geriau miško grybų :) toks būtų tikras lietuviškas patiekaliukas :)

srove rašė...

Tai gerai būtų tie miško grybai, bet kad šiemet su jais striuka, tai taupau šventėms:)