2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

ADŽAPSANDAL su mėsa

Jeigu kas galėtumėt išversti pavadinimą, tai būčiau labai dėkinga:) Net nesitikėjau tokio gero šio troškinio skonio, o jei dar mėgstat avieną, tai turėtų būti apsivalgymas, o jei avienos nemėgstat, galima mėsą pakeisti jautiena.
  • 700gr. mėsos su kauliukais, šonkauliukų, sprandukų
  • 1-2baklažanai(dėjau vieną labai didelį)
  • 1 bulgariškas žalias pipiras
  • 3-4 pomidorai
  • didelis svogūnas
  • 5 vid. bulvės
  • 50gr.sviesto
  • 1,2šaukštai pomidorų padažo
  • petražolių, druskos, pipirų
Mėsą išvirti, turi būti beveik minkšta(aš verdant dėjau česnako pora skiltelių, svogūną, pipirų, druskos, lauro lapelių pora).Baklažaną nulupti, supjaustyti kvadratais.Pipirą supjaustyti juostelėmis.Svogūną pusžiedžiais, pomidorus skiltelėmis.Bulves nesmulkiais kvadratais.
Mėsą išimti iš sultinio, nuimti kauliukus, sultinį perkošti. Į kitą puodą dėti sviesto puse normos ir pakepinti jame svogūnus, ant jų sudėti mėsą, ant mėsos bulves, toliau pipirą, baklažanus, pomidorus, pomid.padažą, likusį sviestą, druską, pipirus,(aš dar poro truputį pjausčiau ir petražolių įmečiau).Viską užpilti sultiniu, bet ne iki viršaus, maždaug 3-4cm.turi neapsemti daržovių ir troškinti ant vidutinės ugnies nuo užvirimo 40min.Nemaišyti!Prieš patiekiant, pabarstyti žalumynais.
Šaltinis: http://www.baby.ru/community/view/125557/forum/post/1882776





10 komentarų:

Elžbieta rašė...

Pavadinimo neišversiu, nežinau :) visi taip ir vadina. Bet kad tai gėrių gėris - tai be diskusijų :) Beje, galima gaminti ir be mėsos, irgi nerealu :)

srove rašė...

Pati negaminau, tik mačiau laidą, kaip visokiausias daržoves maklino ten visokiais būdais:)bet tai tik pažiūrėjau ir tiek, dabar bandysim ir be mėsiukės, alia ilgai be mėsos neis:))

aguonele rašė...

O kokią čia Tu užduotį davei :DD nori kad liežuvius išsisuktume ???
Atrodo nerealiai skaniai, tikrai troškinsiu tokį gėrį ;) ir pranešiu aišku!

srove rašė...

Svarbu žodžio galą atsiminti sandal ir viskas:DD.Troškink, troškink turėtų patikti manau, aš tai labai sužavėta juo, dar pamiršau pasakyti, kad cukraus mažą šaukštelį dėjau, man kur pomidorai ir jų padažas, kažkaip visada norisi truputį pašvelninti skonį, nors nebūtinai.

aguonele rašė...

Aš kur pomidorai dedas, ten skystą medų dedu :)

srove rašė...

Mat kaip, reiks ir man bandyti, dėkui už gerą mintį;)

Mindaugas rašė...

Greitai avienos turėsiu, tad virsiu ;)
Mano tokie troškiniai/sriubos - nuostabus maistas! :)

srove rašė...

Tai dar naujų receptų pamėtėsi su aviena tikėkimės:)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
o kur ryziai? :)) nes Gruzinai daro su ryziais ir pomidoru padazo nededa ir DAUG DAUG kinzos deda!!!! ir dar cesnakiuko. ir baklazanu negailekite. Niam niam :))

srove rašė...

Sveiki:)
Ryžiai kitam kartui ir kalendra taip pat, dažniausiai pirmą kart kai gaminu, stengiuos nuo recepto daug nenuklysti, paskui jau dadedu ko per daug, ar ko per mažai:)Gruzijoj dar nebuvau:( o norėčiau į kokiam Batumyje atsirasti kada:))