2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Rauginti kopūstai kaimiškai


  • ~1kg. raugintų kopūstų
  • 50gr.š.r. šoninės
  • svogūnas
  • šaukštelis cukraus
  • vandens 1,5stiklinės
  • šv. dešrelių 4-6 vmt.
  • aliejaus 4-5šaukštai
Imam keptuve, skirtą kepimui ir troškinimui(gilesnę) pilam aliejaus it sudedam smulkiai supjaustytą šonine, kepam 3min., po to dedam smulkintą svogūną ir vėl kepam apie 3min., sudedam nuspaustus kopūstus, cukrų ir kepam vartydami, kol šiek tiek paruduoja, paskui supilam karštą vandenį ir jame patalpinam dešreles, šiek tiek pridengiam(neuždengti aklinai, kad nesprogtų dešrelės) ir troškinam~15min., kol išverda vanduo.
                                                                                  


4 komentarai:

Rasa rašė...

Tikras žiemiškas sotus patiekalas :)
atrodo nuostabiai

srove rašė...

Tai taip, vasara visi šviežumynai traukia, žiemai paliekam rauginimus, marinavimus:)

Mindaugas rašė...

Seniai tokio nevalgiau, taip norisi :)

srove rašė...

Jau čia manau pastangų nulis, vienas du ir ant stalo:))Tik va savo dešreles pasidaryti ilgiau užtruktų.