2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Maltinukai su šv.kopūstais

  • kalakutienos-kiaulienos faršo 300gr.
  • šviežus(šių metų) kopūstėlis
  • morka
  • 2vid. bulvės
  • svogūnai 2
  • aliejaus truputis
  • vandens 0,4ltr.
  • krapų
  • kvep.pipirų 5, lauro lapas 1, prieskoninių žolelių mišinio žiupsnis, druska, acto nep,šaukštas(ragauti), cukraus šaukštelis.
Faršą pasiruošti, kaip kotletams, kaip mėgstate jūs.Pasidaryti mažus maltinukus, dėti į verdantį vandenį, kai užvirs, sudėti morkas, svogūną, kitą svogūną pakepinti ant trupučio aliejaus, po 5 min. virimo, sudėti bulves, supjaustytus kopūstus, prieskonius, kai užvirs, dar po 7min. virimo supilti actą, cukrų, pamaišyti, uždengti ir šiek tiek palaikyti uždengus.Valgyti su grietine.Toks paprastas, bet jau panašėjantis į pavasarį troškinukas:)


4 komentarai:

Jurgita rašė...

niam tokius visada darau

srove rašė...

Kartais skanu, o ypač po sunkios žiemos, pasiilgsti kažkokio lengvesnio maisto..

Ilona rašė...

Kaip megstu tokius patiekalus :)

srove rašė...

Skanu, tik gaminti neįdomu:DD