- burokėlių~500gr.
- pipirų čili 2
- al.aliejaus 3šaukštai
- česnako 3skiltelės
- fetos, ar fitaki sūrio~100gr.
- graikiškų riešutų pasmulkintų 2šaukštai
- linų sėmenų šaukštelis
- paprikos miltelių šaukštelis
- petražolių truputis
- cukraus šaukštelis
- vyno, ar vynuogių acto 1,5šaukšto
- truputis druskos
Burokėlius supjaustyti, pašlakstyti aliejumi, suvynioti į foliją, kepti orkaitėje apie 40min.Iškepus, pasmulkinti iki norimo dydžio, sudėti į lėkštę.Ant viršaus pasmulkinti sūrį.Padažui į keptuvę pilti aliejų, sudėti susmulkintus česnakus, šiek tiek pakepti, sudėti čili pasmulkintą(aš dėjau konservuotą), į berti cukrų, šiek tiek pakepti, tada supilti actą, druską, šaukštelį paprikos miltelių ir dar minutėlę pakaitinti.Gautą mišinį galima sublenderiuoti, aš paprastai pašlaksčiau, užbėriau riešutų, linų sėmenų.Man patiko.
Šaltinis:povar.ru
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą