2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

Kišas

  • 400gr.bulvių
  • 1kiaušinis
  • 80gr.miltų
  • 60gr.sviesto
  • pipirų, druskos
      Įdarui
  • 1kiaušinis
  • 50gr.grietinėlės
  • 100gr.grietinės
  • 2vid.pomidorai
  • grybų mėgstamų, ar turimų ~300gr.paruoštų(kas nevalgot, galit pakeisti paukštiena, ar kalafiorais)
  • š.r. šoninės 80gr.
  • svogūnas
  • petražolių, pipirų, druskos, baziliko
Bulves išvirti, sugrūsti, atvėsinti, sudėti kamb. temp sviestą, kiaušinį, miltus, pipirus, druską, viską kruopščiai išminkyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Įdarui pakepti smulkintą šoninę, svogūną, paskui trumpam įdėti grybus, atvėsinti.Formą iškloti kepimo popieriumi, išteptu sviestu.Paskleisti tešlą, padarant bortelius.Sudėti grybų įdarą, ant viršaus pomidorus, supjaustytus žiedais ir užpilti kiaušinio, grietinės, grietinėlės, prieskonių mišiniu.(ant pomidorų šiek tiek druskos užberti ir pipirų, galima šiek tiek cukraus, pagal skonį)Įkaitinti orkaitę iki 200temp. ir kepti~40min.Prieš galą dar šiek tiek džiugo sūrio užbėriau.Laabai skanus, minkštutis, purus, žodžiu geras.
Šaltinis;xarhevnia.ru


Komentarų nėra: