2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Sprandinės "armonika"

  • sprandinės 1,5kg.
  • didelis svogūnas
  • sūrios rūkyto nidos
  • mozarelos gabaliuką
  • 2 pomidorai
  • česnako, mairūno, kmynų, garstyčių,druskos, paprikos miltelių
Sprandinę susipjaustyti(ne iki galo perpjauti, tik įpjauti, paliekant apačią neperpjautą) 1,5cm.storio kepsneliais.Aš kepsnelius tepiau garstyčių ir majonezo, čili   mišiniu, barsčiau česnakų, mairūno, paprikos, druskos.Kitus produktus susipjaustyti žiedais.Į tarpus, tarp sprandinės kepsnelių, sudėlioti žiedelį sūrio(kaitalioti, į vieną tarpą mozarelos, kitą tarpą rūkyto sūrio), svogūno, pomidoro ir taip, kol susisluoksniuos visa sprandinė.Viršų pašlakstyti aliejumi, pabarstyti česnakais.Aš kepiau 200l. temp. valandą ir 20min., po to nudengus dar 20min.(orginaliam recepte 180temp., kepimo laikas 70min., 10min. nudengus)
Labai skanus sultingas kepsnys, tik kitą kartą gal pakeisčiau rūk. sūrį į kokį medžiotojų, ar kitą kietesnį sūrį, bet aišku čia skonio reikalas.Didelis AČIŪ už receptą Ilonai, kurį galite rasti : http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/armonika-is-sprandnes.html 

4 komentarai:

Ilona rašė...

Puikus vaizdai :), sedziu be pysryciu ir seiles ryju :)

srove rašė...

Ačiū, Ilona, bet be tavęs šių vaizdelių nebūtų!

Anonimiškas rašė...

gaminau, labai skanu ir sultnga, puikiai tinka patiekti svečiams, nes įspūdingai atrodo:)

srove rašė...

Taip, tikrai atrodo įspūdingai ir labai skanu, dar galvoju kažką žalio reiktų įtaisyti į tarpelius, greit turėsiu progą, tai gal cukinijos dar pridėsiu:)