2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Korėjietiški garinukai

         Tešlai:
  • 470gr. miltų
  • 250ml.pieno
  • 15gr.šviežių mielių
  • 1 ned. kiaušinukas
  • 25gr. sviesto(minkšto)
  • pusantro šaukšto al. aliejaus
  • šaukštas cukraus
  • šaukštelis ned. druskos
Pieną vos pašildyti, sutrupinti mieles, sudėti cukrų ir palikti pusvalandžiui.Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą, ant stalo pasibarstyti miltų, tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, nusiplauti rankas, pasimiltuoti ir milkyti apie 10min.Uždengti plėvele ir palikti kilimui kamb. temp. 2 val.Po to atsipjauti po gabaliuką tešlos ir iškočiavus dėti įdarą, užspaustą kraštelį dėti į apačią į garų puodą, arba ant garų grotelių, prieš tai įpylus šalto vandens į puodo dugną.Puodą uždengti ir užvirus garinti apie 30min.ant vid, ugnies.
         Įdarui;
  • faršo kiaul., jaut. ~500gr.
  • svogūnas
  • trečdalis poro
  • šaukštelis druskos
  • pipirų
  • peletrūno pusė šaukštelio
  • kiaušinis
  • majonezo šaukštas
Faršą pakepinti apie 7min., tada sudėti sup. svog., porą, vėl kepti apie 5 min., intensyviai pamaišant, tada sudėti likusius produktus, dar šiek tiek pakepti ir įdaras paruoštas.Padažui galima naudoti kas kam patinka, korėjiečiai siūlo aštrų su pom. ir čili, aš maišiau kefyrą, svog. laiškus, krapus ir grietinės truputį.Galima tešlos ir negaminti namie, o tiesiog naudoti mantingos mielinę tešlą.
Šaltinis: xarchevnya.ru

2 komentarai:

Edita rašė...

seilė nutyso kaip skaniai atrodo - reiks išmėginti

srove rašė...

Savotiški tokie, įdomus skonis, su mantingos tešla kiek kitokie gaunasi, esu dariusi, labiau į minkštus koldūnus panašūs, o šitie, net nežinau į ką:))