2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

Žuvies kotletai su sūriu

  • 600gr. jūros lydekos
  • 120gr. ferm. sūrio
  • svogūnas
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • kelių rūšių pipirai
  • mairūno, druskos
  • miltų voliojimui
Žuvis nuskusti, išimti kaulus, jų ten nedaug, supjaustyti gabaliukais, sudėti sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius ir išminkyti.Suformuoti kotletus, juos gerai išmiltuoti, apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir kepti ant al. aliejaus, kol gražiai apgelsta ir išpūrsta.Jei reikia galima pasidaryti padažą(tačiau prie jų nelabai ir reiktų, nes kotletukai gaunasi laabai sultingi ir purūs).Padažui tiesiog pakepiau poro ir svogūno mišinio, įdėjau šaukštelį su did. kaupu miltų, vėl apkepiau ir supyliau stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal skonį ir užviriau.





8 komentarai:

Lina P. rašė...

Atėjau padėkoti už puikų receptuką! Šiandien kepiau šiuos kotletukus, jie puikūs!!! Ačiū :)

srove rašė...

Prašom, į sveikatytę!:)

Jurgittos receptai rašė...

Vis ieskojau kokio naujo recepto su zuvim, nes nesu didele mesos megeja. O sitas receptas tai atrodo super - butinai pabandysiu!

srove rašė...

O jei dar žuvį gauni nusipirkti, ar sužvejoti neblogą:) ir sūrį neprastą, tai tikrai skanūs gaunasi.Sėkmės žvejyboje:), po to virtuvėje!

Unknown rašė...

Labai patiko kotletukai,tik kai formavau pavoliojus miltuose,labai kibo prie rankų,ką patartumėt?

srove rašė...

Smagu, kad patiko, o dėl kibimo, tai tokie dalykėliai visada kažkiek kimba, tai aš kai išminkau masę,padarau kotletus, nusiplaunu rankas, sausai nusišluostau, pasiberiu į sauja truputį miltų ir su šaukštu dedu į miltuotą ranką kotletą, viršų pabarstau miltais ir paskui jau bebekimba, jei kotletų darau daugiau ir kiaušinio plakinio daugiau, tai išvis lengva tada, kiaušinius suplaku aukštesniam siaurame inde, kad tik eitų panardinti kotletą, imu kotletą su kokiu kiaurasamčiu, nardinu į plakinį, šiek tiek pakreipiu, kad visas kotletas apsivoliotų plakinyje, dedu į įkaitintą su aliejumi keptuvę ir kepu.Toks nesudėtingas ir švarus procesas:)

Supersmile rašė...

Labai labai skanu,o ypač isgyre mano vyras...:)).Aciū uz receptuka!

srove rašė...

Prašom, nėr už ką.Smagu girdėti:)