- sviesto 250gr.
- šviesaus alaus(geriau kvietinio) 2/3 stiklinės(man suėjo beveik stiklinė)
- miltų 4 stiklinės
- kepimo miltelių kupinas šaukštelis, druskos žiupsnis.
- pieno 2 stiklinės
- cukraus 2 šaukštai
- kiaušinio tryniai 4
- vanilinio cukraus šaukštelis
- kukurūzų krakmolo 3 arb. šaukšteliai
- sviesto 160gr.
- kondensuoto pieno 200gr.
Į nedidelį kiekį pieno, sudėti kukurūzų! krakmolą, išmaišyti, supilti į puodelį, kur supiltas pienas ir vėl išmaišyti, sudėti trynius, išsuktus su cukrumi ir vanilinu ir suplakti šluotele, iki vientisos masės.Dėti ant viryklės, su min. temp. ir intensyviai maišant, kaitinti iki užvirimo.Paviršių užkloti maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvė, ir atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti iki purumo, supilti kamb. temp. kondensuotą pieną, suplakti su sviestu.Palaipsniui sviestą dėti į virtą kremą ir išmaišyti, trumpai paplakti mikseriu.Pertepti lakštus kremu, du lakštus sutepti trintomis spanguolėmis.Padėti vėsiai 10 val., kad įsigertų kremas.
Šaltinis knyga: "gastronomas- apie saldumą."
Kiti du kepti pagal tradicinį napoleono receptą:
Tešlai reikia :
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500g naminio sviesto,
- 5 šaukštų rūgštos naminės grietinės, nes būtent prancūziška grietinė yra rūgšti
- 50g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7g druskos
T e š l a i ant darbastalio kalvele išsijojami miltai, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedamas atšaldytas gabalėliais supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą. Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių. (Kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių). Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min. orkaitėje, kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja. Iš skardos išimami, kai atšąla. Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500g naminio sviesto,
- 5 šaukštų rūgštos naminės grietinės, nes būtent prancūziška grietinė yra rūgšti
- 50g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7g druskos
2 komentarai:
Turbut nuprotejot,papuosimai nerealiai dailus!!!
Nu ačiū labai, bet kad čia nieko įspūdingo, tikrai:)
Rašyti komentarą