2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

Tepamas kepenų, širdelių, moliūgų paštetas

  • vištienos kepenėlių 700gr.
  • višt. širdelių 400gr.
  • svogūnų 4 dideli
  • česnako 5 didesnes skilteles
  • lauro lapelių 3
  • kvep. ir karč. pipirų po kelis žirnelius
  • mėtų lapelių pora
  • al. aliejaus 7 šaukštai
  • sviesto 70gr.
  • moliūgo nulupto 200gr.
  • sultinio nuo širdelių stiklinės
  • pieno stiklinės
  • želatinos 2 nedid. arb.šaukšteliai
  • druskos
Kepenėles nuplauti, pamerkti piene iš vakaro.Širdeles virti apie pusvalandį, įpylus apie 0,7ltr. vandens, įdėti druskos, svogūną, česnako 2 skilteles, pipirus, mėtas.Į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, du pjaustytus svogūnus, šiek tiek kepti, sudėti likusius česnakus kapotus ir kepti, kol svogūnai pradės vos ruduoti, tada sudėti kepenėles, prieš tai nuplovus gerai vandeniu ir kepti kartais apverčiant 7 min., sudėti širdeles, dar kepti 5 min.Viską supilti į dubenį ir gerai blenderiu susmulkinti, arba pora kartų permalti.Į keptuvę dėti truputį sviesto ir aliejaus, sudėti smulkintą svogūną, šiek tiek pakepus, sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą ir kepti apie tris minutes, paskui įpilti pusę stiklinės sultinio nuo širdelių ir troškinti dar tris minutes.Gautą masę sublenderiuoti,(atsidėti pusę stiklinės)kitą supilti į pusę  pašteto, galima ir į visą, bet kadangi aš dariau ir be moliūgo, tai buvau pasidalinus perpus ir į kitą pusę įpyliau kelis šaukštus sultinio nuo širdelių ir tiesiog išmaišiau.Moliūgų masę pilkite palaipsniui, pasireguliuojant norimą tirštumą.Želatiną užmerkti į virinto šalto nedidelio vandens kiekį ir leisti išbrinkti, pakaitinti, kol ištirps ir maišant supilti į atidėtą moliūgų masę.Moliūginį paštetą sudėti į neplatų indą ir ant viršaus supilti moliūgų, želatinos masę, leisti sustingti.Tikrai labai skanu, žinoma, kas mėgsta kepenėles.






Komentarų nėra: