2011 m. sausio 11 d., antradienis

Ossobuko su naminiais makaronais

  • jautienos karkų 1 kg.
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • pusės poro
  • jautienos sultinio 400ml.
  • pomidorų, savo sultyse, nedidelio indelio(be odelių)
  • šaukštelio saldžiosios paprikos
  • šaukšto sultinio, nuo jelapeno pipirų
  • lauro lapelių, pipirų kelių rūšių, kmynų šaukštelio, šaukšto cukraus(nubraukto)
  • citrinos, petražolių, česnako
Mėsą nuplauti, nusausinti, nupjaustyti plėves, galima surišti, kad neišsileistų, pavolioti miltuose ir apkepti al. aliejaus ir sviesto mišinyje, perdėti į puodą, kurį galėsite dėti į orkaitę.Kur kepė mėsa, dėti supjaustytus svogūnus, apkepti, česnako pora skiltelių, šiek tiek apkepti ir porą labai trumpai kepti, tuomet sudėti morkas, supjaustytas ne visai smulkiai, pakepti dar apie tris minutes, sudėti pomidorus, papriką, jelapeno sultis, cukrų, dar šiek tiek pakepti, supilti sultinį, sudėti lapelius, pipirus, mairūną, kmynus, česnako tris skilteles, porą min. pavirti ir užpilti ant mėsos, uždengti ir į įkaitintą orkaitę 180temp.dėti mažiausiai 2 val., vėliau temp. galima sumažinti iki 160.Ištroškinus dar palaikyti uždengtą 10 min.Vėliau dėti į lėkštę, pabarstyti citrinos žievelės, petražolių, česnako mišiniu.
Makaronams 2 stiklinės miltų, stiklinė manų, pusantro šaukšto aliejaus, tris kiaušinius išplakti su 4 šaukštais vandens,druskos šiek tiek, suminkyti ir palikti valandai laiko, uždengus sandariai.Po to pasibarstyti miltų, išversti masę ant stalo ir vis pasibarstant miltų suminkyti minkštą masę, kol nekibs prie rankų.Iškočioti plonai, pabarstyti miltais, susukti į volelį ir supjaustyti, dar šiek tiek miltų ant viršaus ir lengvai su rankomis kilnojant aukštyn, išardyti makaronus.Dėti į verdantį vandenį ir virti kelias minutes, nukošti su kiarasamčiu.



Komentarų nėra: