- bulvių
- perlinių kruopų
- druskos
Bulves sutarkuoti smulkia tarka, nusunkti, palaukti, kol nusistovės sultyse krakmolas, nupilti sultis, krakmolą sudėti į tarkę.Kruopas užsimerkti geriausiai iš vakaro.Kitą dieną, išvirti, nukošti, sudėti į tarkę maždaug pusė ant pusės ir suminkyti, padaryti blyniukus ir dėti į verdantį vandenį virimui, apie 15-20min.Padažas pagal skonį, galima ir su grietine.Aš kepiau truputį šoninės spirgučių, dėjau svogūną, kai pagelto šaukštelį su kaupu miltų, pakepiau šiek tiek, supyliau nep. stiklinę pieno , kai užvirė, išjungiau ugnį, įdėjau pora šaukštų grietinės.Sekantį kartą kai gaminsiu dėsiu truputį virtų bulvių, nes mano skoniui, jų čia trūko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą