2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Tinginio nebalandėliai:)

Šimtai receptų, kaip gaminti tinginio balandėlius, tik galvoju, kodėl jie tinginio, nes kol sutarkuoji kopūstą, kol juos iškepi, daugiau laiko užima, nei susukti į kopūstlapį ir sumesti į puodą, ar skardą, bet vistiek norisi nors kartą pabandyti, tai ir pabandžiau:) tik ryžius užmiršau:) bet nesigailiu, nes labai skanūs gavosi:)
  • kalakutienos faršo 650gr.
  • 200gr. smulkinto kopūsto(smukinau blenderiu)
  • 1 šaukštas al. aliejaus
  • 1 šaukštas džiuvėsėlių
  • 1 šaukštas krakmolo
  • 1 svogūnas smulkintas
  • 2 kiaušiniai (nedideli)
  • penkių pipirų mišinio, druskos
Išv.  produktus gerai išminkyti.Pilti į keptuvę šiek tiek aliejaus ir apkepti šiuos nebalandėlius:) Aš formavau šaukštu, nes faršas gavosi minkštokas.Sudėti juos į kepimo indą(aliejaus likutį palikti keptuvėje) ir užpylus padažu, kepti 190C orkaitėje apie 5-7 min., nuo to laiko, kai pradės kilti burbuliukai, žodžiu užvirs:)

Padažui:
  • 3skiltelės česnako
  • 3 šaukštai pomidorų padažo(tirštesnio)
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 nedid. šaukštelis cukraus
  • žiupsnis maltos kalendros(būtinai)
  • šaukštas majonezo
  • 2 šaukštai grietinės
Susmulkintą česnaką metam į keptuvę, kur kepė nebalandėliai:) ir kepam vos kelias sekundes, pilam pomidorų padažą, kai užvirs, dedam cukrų, kalendrą, maišom, kaitinam apie min., tada supilam vandenį ir leidžiam užvirti.Majonezą ir grietinę išmaišom dubenėlyje su šaukštu vandens ir supilam į keptuvę, palaukiam , kol užvirs ir pilam ant nebalandėlių:)






3 komentarai:

Ilona rašė...

zinau kaip cia dieviskai skanu :)

aguonele rašė...

Savaitgali jau nuplanavau Ilonos tinginio balandelius daryti, nu bet ten virtu ryziu reikia. Galvoju gal be ju... nu ir va, tu pateiki toki recepta! Tai ar aisku koki patiekala sekmadieni valgysime mes?

srove rašė...

Ilona, tavo dėka ir subrendau tiems nebalandėliams:)Ačiū!
Aguonėle, gal ir ryžiai ten nepamaišytų, bet kalakutiena skani mėsytė, tai nutariau, kad gal geriau nedėsiu.Jau aišku viskas apie tą Ilonos užvestą maniją ir ką valgysit taip pat:))