Šimtai receptų, kaip gaminti tinginio balandėlius, tik galvoju, kodėl jie tinginio, nes kol sutarkuoji kopūstą, kol juos iškepi, daugiau laiko užima, nei susukti į kopūstlapį ir sumesti į puodą, ar skardą, bet vistiek norisi nors kartą pabandyti, tai ir pabandžiau:) tik ryžius užmiršau:) bet nesigailiu, nes labai skanūs gavosi:)
Padažui:
- kalakutienos faršo 650gr.
- 200gr. smulkinto kopūsto(smukinau blenderiu)
- 1 šaukštas al. aliejaus
- 1 šaukštas džiuvėsėlių
- 1 šaukštas krakmolo
- 1 svogūnas smulkintas
- 2 kiaušiniai (nedideli)
- penkių pipirų mišinio, druskos
Padažui:
- 3skiltelės česnako
- 3 šaukštai pomidorų padažo(tirštesnio)
- 1 stiklinė vandens
- 1 nedid. šaukštelis cukraus
- žiupsnis maltos kalendros(būtinai)
- šaukštas majonezo
- 2 šaukštai grietinės
3 komentarai:
zinau kaip cia dieviskai skanu :)
Savaitgali jau nuplanavau Ilonos tinginio balandelius daryti, nu bet ten virtu ryziu reikia. Galvoju gal be ju... nu ir va, tu pateiki toki recepta! Tai ar aisku koki patiekala sekmadieni valgysime mes?
Ilona, tavo dėka ir subrendau tiems nebalandėliams:)Ačiū!
Aguonėle, gal ir ryžiai ten nepamaišytų, bet kalakutiena skani mėsytė, tai nutariau, kad gal geriau nedėsiu.Jau aišku viskas apie tą Ilonos užvestą maniją ir ką valgysit taip pat:))
Rašyti komentarą