2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Mielinės bandelės, pyragėliai

470gr. miltų
250ml.pieno
15gr.šviežių mielių
1 ned. kiaušinukas
25gr. sviesto(minkšto)
pusantro šaukšto al. aliejaus
šaukštas cukraus
šaukštelis ned. druskos

Pieną vos pašildyti, sutrupinti mieles, sudėti cukrų ir palikti pusvalandžiui.Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą, ant stalo pasibarstyti miltų, tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, nusiplauti rankas, pasimiltuoti ir milkyti apie 10min.Uždengti plėvele ir palikti kilimui kamb. temp. 2 val.Po to suformuoti kokias norite bandeles, ar pyragėlius su įdaru sudėti ant kepimo pop.skardelėje, ją įvilkti į poliet. maišelį ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 40min., kepti įk. orkaitėje 180 temp., kol gražiai pagels.Laabai minkštučiai padarai:)

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

gal galetumet parasyti nesaldziu idaru receptu ir kuom sios bandeles buvo idarytos?

srove rašė...

Atsiprašau, kad tik dabar rašau atsakymą, kitaip neturėjau galimybės.Bandelės buvo įdarytos virta mėsa, kurią pakepinau su svogūniukais ir viskas.Tokių tikslių receptų nesaldžių įdarų neturiu, bet kai darau kokį nesaldų įdarą, tai dažniausiai žiūriu į šaldytuvo turinį:)darau su grybais, pakepintais su svogūniukais(kartais dedu dar mėsos prie jų), darau su raugintais keptais kopūstais, prieš tai pakepu lašinukų ir svogūno, paskui sudedu kepti kopūstus, darau su sūriais įv., dešra tarkuota su suriu ir kt., sunku būtų viską čia suvardinti:)