2012 m. vasaris 9 d., ketvirtadienis

Naminiai sausainiai


  • 200gr. sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 4 šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai grietinės
  • stiklinė cukraus
  • miltų~500gr.
  • kepimo miltelių šaukštelis
  • druskos truputis
  • vanilinio cukraus šaukštelis
  • grietinėlės 3-4 šaukštai
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, (plakiau mikseriu) sudėti kiaušinių trynius(dėjau tris, nes mano maži buvo)
paskui majonezą, grietinę, vanilinį cukrų, viską plakiau mikseriu.Sudėti miltus su kepimo milteliais ir išminkyti gerai.Miltų nereikėtų padauginti, masė gaunasi labai minkšta puri.Aš valandai padėjau į šaldytuvą, suvyniojusi į plėvelę.Sausainius formuoti, kaip patinka, geriau kočioti ne storesnius, kaip~0,5cm.Jei sausainius daryti su formelėmis, tai rekomenduočiau patepti grietinėle ir pabarstyti cukrumi(per saldūs nebus), jei su mėsmalės forma (senoviškai)tai nereikia.Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200C temp. apie 10min.abipusiu kaitinimu, paskui perjungti tik viršutinį ir pabaigti kepti, kol pagels.Skanūs, labai trapūs sausainiukai.
Šaltinis: supermama (pyragaičio receptas)



2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nuostabus sausainiai, isbandytas receptas:)

srove rašė...

Tikrai taip, mums irgi vieni iŠ skaniausių:)