2011 m. sausio 10 d., pirmadienis

Vienos bandelės

  • 3,5 stiklinės miltų+pusė stiklinės barstymui
  • 2 kiaušiniai
  • 2 pilni arb.šaukšteliai sausų mielių
  • 1 stklinė šilto pieno
  • truputis druskos
  • pusė arb. šaukštelio sodos
  • 4 šaukštai cukraus
  • vanilinio cukraus pakelis
  • 100 gr. sviesto
Pieną, mieles ir stiklinę miltų suplakti mikseriu, padėti šiltai pusantros valandos, kad pakiltų.Po pusantros val. mikseriu išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti vaniliną, sodą, druską, išmaišyti gerai, tada į kiaušinių masę dėti miltų stiklinę ir vėl suplakti mikseriu(miltus visada reikia sijoti).Sumaišyti abi mases, dėti trečią stiklinę miltų ir užminkyti tešlą, beminkant sudėti garų vonelėje išlydytą sviestą, pasibarstant miltų versti ant stalo ir gerai išminkyti, kol masė bus minkšta ir elastinga(minkiau apie 20min.).Padėti vėl šiltai valandai, po val. daryti bandeles, padarius leisti pusvalandį pakilti ir galima kepti įkaitintoje orkaitėje iki230temp., apie 20min.
Kadangi aš užsimaišiau tešlą iš vakaro, tai uždengiau plėvele ir padėjau į šaldytuvą nakčiai, ryte padariau bandeles, ork. pakildinau apie40temp.patepiau kiaušinio plakiniu ir iškepiau.Bandelės tiesiog nuostabios, ko gero skaniausios iš visų keptų.
Šaltinis: liveinternet.ru
                                                                                                           


4 komentarai:

aguonele rašė...

nai nai kokios dailios gavos ♥

srove rašė...

Svarbiausia, kad skanios, grožis čia- bandelės, kaip bandelės, bet vistiek ačiū tau, kad nepamiršti:).

Giedre rašė...

o aptepti bandelių prieš kepant niekuo nereikia? pvz. kiaušiniu arba pienu?

srove rašė...

Jau pataisiau, ačiū, kad pastebėjot, skubėjau matyt bandelių naikinti:DD, tai pražioplinau.