- 400gr. nerūgščios varškės (aš darausi namine)
- 200gr.margarino (margarino nenaudoju, dedu sviestą)
- ~2stiklinės miltų
- cukraus voliojimui
- grietinės šaukštą
- pusę šaukštelio kepimo miltelių
- sodos mažiau nei pusė šaukštelio
Sviestą dėjau trumpam į mikrobangę, kad būtų kambario temperatūros, sudėjau varškę, į grietinę supyliau sodą ir kep. miltelius ir išmaišiau, supyliau į varškės, sviesto masę, miltų dėjau 2 stiklines ir dar šiek tiek, reikia minkyti, kad būtų elastinga masė, nedėti per daug miltų, bet ir ne per mažai, toki aukso vidurį rasti, kad masė gautusi puri, minkštoka.Padėti porai val. į šaldytuvą.Paskui imti po gabalėlį masės ir padarius rutuliuką, jį suploti ir vieną pusę paspausti į cukrų, blynelį perlenkti pusiau į tą pusę, kur cukrus ir vėl vieną pusę paspausti į cukrų, dar kartą lenkti pusiau, vieną pusę į cukrų, ir dėti ant kepimo popieriaus trikampėlį, ta puse, kur nėra cukraus.Labai skanūs sausainiukai.
Šaltinis-kuxarka
6 komentarai:
Kokioje temperaturoje ir kiek laiko patartumet kepti?
190l. temp.į įkaitintą orkaite, bet labai svarbu nera, galit ir aukštesneje, greiciau iskeps,kepti, kol pagelsta, jei tik nepavelavau atsakyti.
Dėkui už atsakymą. Po teisybei, kai uždaviau klausimą buvau jau su minkymu užsiėmus. Tad teko improvizuoti. Kepiau 175 C temperatūroje apie 20 min. Pavyko gana neblogai. Iš ragaujančių gavau begalę pagyrimų. Žinau, šiuos sausainius kepsiu dar ne kartą. Niekaip nesuprantu, kodėl lig šiol nėra jokių pagyros komentarų apie šį receptą!
;-))
Na va, pavelavau atsakyti;( Bet istikro, tai kompas mano uzluzo, tai rasau visai negramatiskai is tokio seno kompo ir negaliu kolkas nei nauju receptu kelti;(
Man sitie sausainiai vieni skaniausiu, bet juk cia skonio reikalas.Smagu, kad nors kam patiko;)Aciu, jums;)
dukreles gimtadieniui prikesiu dar ir siu sausainiu :) lb dziaugiuosi ,kad radau si recepta :)
Sveikinimai dukrytei!Tikiuosi patiks:)
Rašyti komentarą