2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Mėsos konservai

  • jautienos be kaulo 1 kg.
  • kiaulienos mentės be kaulo 2kg.
  • vandens 500ml.
  • rupios druskos 35gr.
  • 6-7 didesnės skiltelės česnako
  • 5pipirų mišinio nubr.šaukštelis
  • kvep. pipirų žirneliais ~15vnt.
  • lauro lapelių 6-7vnt.
Mėsas supjaustyti 3-4cm. kubeliais, sudėti į kiaurasamtį, nuplauti po tekančiu vandeniu, sudėti į greitpuodį, supilti vandenį, sudėti visus išvardintus priedus, uždengti sandariai, virti val. laiko, skaitant pradžią, nuo užvirimo.Pasiruošti apie triejų litrų talpos norimo dydžio slovikėlių, dangtelių.Atidengus puodą, mėsą gerai išmaišyti, kad šiek tiek sukristų ir sudėti į slovikėlius, uždengti dangteliais(bet neužsukti), dėti į skardą, kišti į orkaitę ir pakaitinti, kol matysis, kad kyla burbuliukai aukštyn, tuomet ištraukti ir sandariai užsukti dangtelius.Labai nebloga "tušonkė" gaunas, kai nėra autoklavo namie.

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

jeigu daryti su kiauliena, viskas ruosimas nesikeistu?

srove rašė...

Kai darau vien su kiauliena, stengiuosi nusipirkti šiek tiek klijingos mėsos, pav,kiaul. kulninės(karkos), arba tiesiog jautienos kelis kauliukus įmetu, paskui išimu, kai atidarau greitpuodį, o šiaip tai viskas tas pats.

Anonimiškas rašė...

Aciu uz atsakyma :)O kiek laiko ja galima taip laikyti?

srove rašė...

Prašom, nėr už ką:)Jei šaldytuve laikyti, tai tikrai galima ilgai(porą mėn. gal esu laikiusi, nieko neatsitiiko) svarbiausia, kad gerai butų dangteliai užsukti, negautų oro.

Anonimiškas rašė...

O kokioj temperatūroj kaitinti orkaitėje?

srove rašė...

Ne taip svarbu, kokia temperatūra, svarbu, kad ten viskas užvirtų, galit užstatyti aukštesnę, jei norit, kad greičiau viskas būtų, bet šiaip užtenka 180-200temp.į įkaitintą dėkit, verdančius supilstysit, tai viskas greit ir užvirs slovikėliuose, dangtelius užmeskit ant viršaus, tik neužsukit, jie kartu iškais, kai ištrauksit, tuomet sandariai užsukit, tada jau garantuotai, kad niekas nesuges.

Anonimiškas rašė...

Sveikos.jeigu jau turite greitpuodi tai dar paprasciau daryt vadinama tusonke.paruosta mesa sugrusti i stiklainius pridengti dangteliais ir ydejus i greitpuodi ranksluostelio sudet i puoda ipylt vandens uzdenkt puoda ir nuo uzvirimo pavyrt pusval.po to palaikyt neatidarius dar pusvalandi ir uzvekuot.jokios terliones greita ir paprasta ir patikima.

srove rašė...

Matot, jei turit platų greipuodį ir ten telpa normaliai stiklainėlių, tai gerai, tačiau mano puodas aukštas ir siaurokas, o man dažniausiai reikia ne kelių indelių, tai virti man per kelis kartus, kaip tik gautųsi terlionė.Nuo mėsos(ją sudėjus į stiklainius) kartais puode dar lieka daugiau skysčio, tai aš dar į jį įpylus šiek tiek vandens, išverdu grikų košę, gaunasi labai skani:)

Anonimiškas rašė...

Siandien dariau pagal si recepta,viskas sekesi puikiai,tik va vis nesulaukiu kol skystis i zele pavirs...

srove rašė...

O kokią mėsą dėjot?Žemiau komentaruose buvau rašiusi, kad jei mėsa vien raumuo, be odelių ir be jautienos, tai kartais įmetu kokį kauliuką, ar kiaulienos, ar jautienos kulninės gabaliuką, nors esu ir be to dariusi, nėra buvę, kad nesušaltų į drebučius, nors darau labai dažnai, įdomu, kokią mėsą naudojot?Gal per mažai sutušinot?Mėsa turi tiesiog skirtis, kai išverda, kai pamaišai su šaukštu.Nereikia nei šaldytuvo, sustingsta ir kambario temperatūroje, nors aš atvėsus įdedu į šaldytuvą nakčiai, paskui nešu į rūsį.Vasarą vienu metu buvo labai karšta ir vežėmės į kelionę, tai buvo atitirpusi, galvojau teks išmest, bet paskui įkišau šaldytuvą, vėl sustingo ir niekas nepagedo, atidarius kvepėjo puikiai, svarbu, kad oro negautų.