2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Jautienos kepenų paštetas

  • jautienos kepenų~1000kg.
  • kiaul. šoninės~400gr.
  • 3svogūnai
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 3 skiltelės česnako
  • šaukštas maskarponės sūrio
  • 80gr.varškės
  • al.aliejaus
  • dž.petražolių, pipirų, druskos
Kepenis supjaustyti gabalais, pamirkyti vandenyje nors valandą.Sudėti į puodą ir virti kartu su šonine, nepamiršti įdėti svogūno, pipirų, lapelių, druskos, česnako.Išvirus sumalti, pasilikti jei norite šiek tiek šoninės įdėjimui į paštetą nemaltos, o tik supjaustytos, bet nebūtinai.Du susmulkintus svogūnus iškepti alyvų aliejuje iki rudumo ir supilti į maltas mėsas, įpjaustyti smulkiai pora skiltelių česnako, druskos, pipirų, jei faršas sausokas, įpilti kelis šaukštus sultinio, kur virė mėsos, išminkyti, dalį atsidėti, į kitą dalį supjaustyti kaip norite šoninės gabaliukus, ar lašinukus ir susukti į maistinę plevelę, galus užrišti ir lengvai paslėgti šaltoje vietoje kelioms valandoms.Varškę, maskarponę, virtus trynius, česnako skiltelę, druską, pipirus ir šiek tiek dž.petra-olių tiesiog sutrinti šakute.Atidėtą dalį pašteto paskleisti ant maistinės plėvelės, ant jos varškės, trynių, maskarponės masę ir plėvelės pagalba susukti kaip vyniotinį, galus plėv. užrišti irgi lengvai paslėgti.


2 komentarai:

aguonele rašė...

o jei koks idealus pastetas!
tik duonos riekes truksta ir galeciau ragauti ;)

srove rašė...

Ačiu, Aguonėle, toks visai paprastutis, naminis paštetas, kartas nuo karto pasiilgstam ir tokio:)