2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Minkšti pyragėliai su kopūstais


Tešlai:
  • 1 stiklinė kefyro
  • 0,5stiklinės aliejaus
  • 1šaukštas cukraus
  • 1šaukštelis druskos
  • 1 pakelis sausų mielių(11gr.) aš pamažinau, dėjau 20gr. šviežių
  • 3 stiklinės miltų
Įdarui, ką mėgstat.Aš turėjau ~200gr. virtos mėsos, ją pakepiau su svogūniukais, ant aliejaus ir sviestuko trupučio, sutarkavau vidutinę morką, kai ji pakepė, dėjau apvirtų smulkintų kopūstų~200gr., pomidorų padažo šaukštą, cukraus žiupsnelį, druskos, pipirų pagal skonį.

Kefyrą, aliejų, cukrų, druską, sudėti į dubenį, maišant truputį pašildyti, kad mišinys būtų vos šiltas.Mažame kiekyje mišinio išmaišyti mieles ir supilti į visą mišinį, išmaišyti(jei dėsit džiovintas mielės, išmaišykit su miltais)
Sudėti miltus ir išminkyti gerai tešlą(daugiau miltų man neprisireikė)Suformuoti rutulį ir uždengus padėti kilti, jei dėsit visą kiekį mielių, užteks pusvalandį kildinti, kadangi aš dėjau trečdaliu mažiau, tai kildinau šiltai valandą.Tešla labai minkšta, bet ne lipni.Tešlą supjausčiau gabaliukais~70gr. ir uždengus dar palikau 5-7min.Paskui pakočiojau(galima ir ištampyti) ~0,5cm. storio pailgus blynelius, dėjau įdarą ir gerai suspaudžiau kraštelius, suformavau pyragėlį, sudėjau ant sviestu pateptos ir miltais pabarstytos skardos, uždengiau ir dar palikau 20min., tuo tarpu ijungiau orkaitę iki200C temp.Pyragėlius patepiau kiaušinio ir šaukšto pieno plakiniu, ir kepiau, kol tapo gražiai rausvi.Tikrai, kaip pūkeliai;)
Šaltinis:http://forum.say7.info/topic9991.html

2 komentarai:

aguonele rašė...

Uf...gerai, kad atbėgau pirma. Stveriu pora ir einu pusryčiauti :) Nu vaikeliuk, skaniai atrodo ♥

srove rašė...

Skanaus belieka palinkėti:))