2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Bagetės iš Aguonėlės lobyno


Tikros bagečių karalienės:) Joms išsikepti reikės pustrečios paros laiko, todėl prieš jas užmaišant, reikėtų pasiskaičiuoti  laiką, kada reikės jas kepti, nes gali tekti atsikelti ir naktį, bet aš to nedariau, Aguonėlės patarimo paklausiau ir iškepiau jas vėlai vakare, man dar truko~5val. laiko, kad būtų pilnai išlaikytos, tačiau ir be tų kelių valandų, jos tokios skanios, kad sunku atsiplėšti nuo jų:)

Reikės įmaišui:
  • 160 g miltų 550 tipo
  • 160g. vandens
  • 0,3gr.šviežių mielių
Viską išmaišyti ir uždengus palikti 2val. kamb. temp., paskui 18-20val. šaldytuve.

Tešlai:
  • viso įmaišo
  • 350gr.miltų 550 tipo
  • 215gr. vandens
  • 3 gr. šv. mielių
  • 10gr. druskos
Į kombaino indą pilti vandenį(ne visą) 165gr., įmaišą, miltus ir 1 min. paminkius, leisti pailsėti.Pridengiau ir palikau 20min.Įtrupinti mieles ir minkyti tešlą 15 min.Druską sumaišyti su likusiu 50gr. vandens ir po labai mažai pilti ant tešlos, kol ji minkosi.Aš pyliau po šaukštelį ir kol komb. to vandens nesuminko, kito nepilti.
Tešlą uždengti ir palikti val. laiko kilti prie 24C temp.Kas 20 min., tešlą ištampyti ir perlankstyti.Ant darbinio paviršiaus barsčiau truputį miltų.Tuomet uždengti ir padėti i šald. 31 val. kilti.Indą imti aukštesnį ir didesnį.
Išėmus, 1 val. laikyti kamb. temperatūroje.Stalą pasibarstyti miltais ir, išvertus tešlą, padalinti į 3-4 dalis.Leisti 15min. pailsėti.Tada suformuoti 3-4 bagetes, dėti ant miltuoto rankšluostėlio, uždenti ir palikti val. kilti,(as sek. kartą dėsiu ant kepimo popieriaus, pab. miltais, nes man kai kur prikibo ir sunkiai paskui sekės nuo jo nukrapštyti) Orkaitę įsikaitinti iki 250C ir įpjovus bagetes, dėti kepti, apie 20-25min. su garais.Aš į apatinę skardą įpyliau~100gr. vandens, po 8 min. šiek tiek pravėriau, garams išleisti.
Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2011/06/bagetes-nr2.html

5 komentarai:

Odeta rašė...

Neatsistebiu as jusu su Aguonele kepamomis duonomis, bandelemis:) Bandysiu ismokti ir as. Nesustokite kepti. Aciu.

aguonele rašė...

Nai nai kaip skaniai iškepę ♥ Matomai greitai suvalgėt, nes gi prašiau riekelės naktipiečiams su dideliu sluoksniu medaus :)

Vilma rašė...

Pasaka, kaip tobulai atrodo! ;)

Anonimiškas rašė...

labai skaniai atrodo :) tik atleiskite, bet nesuprantu kaip gali buti 0,3 gr mieliu? po to dar 3 gr? kaip pasverti 0,3 gr? :D gal cia klaida?

srove rašė...

Odeta, sustoti kepti, manau jau neįmanoma, nes pirktinė duona tiesiog jau nesivalgo po naminės:)
Aguonėle, žinau, kad esu skolinga, nu bet dar biški palauk, ką:))
Vilma. ačius!!
Anonimiškas, reikia kažkaip pasverti, tuos 0,3 gr..Aš svėriau labai primityviai, gramą pasvėriau, paskui padalinau į tris dalis:))