2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Galvų slėgtainis

Iškart perspėju, kad vegetarai ir silpnų nervų žmogai neskaitytų ir nesigilintų į šį receptą:)) kadangi visgi tai galvų mėsa, ne visiems tai priimtina, bet visiems labai įkandama, nes savikaina tiesiog juokinga:)

Reikės:
  • kiaulės pusgalvės
  • 100~150gr.š.r.kumpio
  • įv. pipirų, druskos, lauro lapelių, dž. petražolių, česnako, mairūno, kmynų
Mėsą nulupti nuo kaulo, riebesnes vieteles išpjaustyti.Į 2,5ltr. vandens dėti 75gr. druskos, lapelių, pipirų, česnako negailėti supjaustyti ir sudėti mėsą į marinatą, palikti parai laiko vėsiai.

Po to mėsą išsiskleisti, kur didesni gabalai mėsos, įpjauti, šiek tiek paskleisti, ant viršaus dėti kmynų, mairūno, dž.petražolių, pipirų, česnako ir kelis gabalėlius rūkyto kumpio, susukti, pradedant nuo šnipo:)(t.y. knyslio) į ritinėlį ir keliose vietose perrišti virvute.Dėti į puodą, užpilti truputį pasūdyto vandens, kad apsemtų gerokai, dėti lauro lapelių, česnako, vėlgi pipirų ir virti mažiausiai 2 val.(nuo užvirimo) pridengus.Ištraukus, dėti į kokią skardelę ir paslėgti gerokai, kad būtų vėsiai 5-6val., sultinys tegu bėga aplink slėgtainį, jis sušals, savaime nukris, o mėsa bus sultingesnė.

Komentarų nėra: