- 3 šlaunelių, arba nedid. vištukas
- 100gr. šalto rūkymo kumpio
- 2svogūnai didesni
- nuvalytų pievagrybių~300gr.
- grietinėlės 100gr.
- 2 didesnių skiltelių česnako
- pipirų įv, rūšių, petražolių džiovintų, druskos, aliejaus
- 2 stiklinių višt. buljono
- miltų 3-4 šaukštai
- džiugo, ar parmezano sūrio gabalėlis
Šlaunelių gabaliukus pavolioti į miltus ir dėti kepti į keptuvę, su įkaitusiu aliejumi, kepti, kol šiek tiek paskrus.
Į gilesnę keptuvę pilti šaukštą aliejaus, sudėti susmulkintą kumpį, kepti pusę minutės, suberti du susmulkintus svogūnus ir kepti, kol šie truputį pagels, tuomet sudėti pievagrybius supjaustytus ir kepti~3-4 min.
Įpilti išvirto sultinio 2 stiklines, leisti užvirti, įdėti žiupsnelį petražolių džiovintų, pipirų, druskos, jei reikia, galima džiovintų svogūnų.
Sudėti iškeptą vištieną ir troškinti~7min., tada supilti grietinėlę ir dar kaitinti apie 5min.Išvirti mėgiamų makaronų ir patiekti su jais, nors skanu būtų ir su ryžiais, ar bulvių koše.
1 komentaras:
Ingrid, atsakau į klausimą, dėl vištos skūros, jei nenorit galit išviso jos nedėti, arba krūtinėlę naudoti, radau du vienodus klausimus viena norėjau pašalinti, kažkodėl abu pasišalino:)
Rašyti komentarą