- 500gr.vištienos šlaunelių mėsos(galima ir kalakutiena)
- 2 morkos
- 4 vid. bulvės(galima daugiau, tuomet mažiau mėsos dėti)
- 2 vid. svogūnai
- 2-3skiltelės česnako
- chimi churi prieskonių pusė šaukštelio(galima kitokias mėgstamas žoleles)
- pipirų pora žiupsnių
- rozmarino
- aliejaus šaukštas
- 2 šaukštelius majonezo
- 60gr. grietinėlės
- druskos
Mėsą supjaustyti ned. juostelėmis, morkas kubeliais, svogūnus didesniais gabaliukais, perpjovus svogūną į keturias dalis, dar šiek tiek pasmulkinti, česnakus smulkiai susmulkinti, bulves supjaustyti kuo ploniau, kaip cipsus, aš naudojau tam skirtą tarką .Mėsą, svogūnus, česnakus, pipirus, druską, prieskonius, morkas, aliejų dėti į dubenį ir sumaišyti, palikti bent pusvalandį marinuotis.Sudėti į kepimo indelius, ne visai iki viršaus, paspausti, ant viršaus aplink į kupstą sudėti bulves, jas pašlakstyti majonezo ir grietinėlės, druskos mišiniu(į tarpus druskos šiek tiek taip pat reiktų truputį) pabarstyti rozmarinu ir dėti į įk. orkaitę iki 200C kepti, kol viršutines bulvės gražiai apskrunda.Iškepus, į mėsą skanu įdėti šaukštelį grietinės.
2 komentarai:
Labai skanu :) pasaka :)
Tai labai smagu, kad tik skanu:))
Rašyti komentarą