2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Užkepta vištiena



  • 500gr.vištienos šlaunelių mėsos(galima ir kalakutiena)
  • 2 morkos
  • 4 vid. bulvės(galima daugiau, tuomet mažiau mėsos dėti)
  • 2 vid. svogūnai
  • 2-3skiltelės česnako
  • chimi churi prieskonių pusė šaukštelio(galima kitokias mėgstamas žoleles)
  • pipirų pora žiupsnių
  • rozmarino
  • aliejaus šaukštas
  • 2 šaukštelius majonezo
  • 60gr. grietinėlės
  • druskos
Mėsą supjaustyti ned. juostelėmis, morkas kubeliais, svogūnus didesniais gabaliukais, perpjovus svogūną į keturias dalis, dar šiek tiek pasmulkinti, česnakus smulkiai susmulkinti, bulves supjaustyti kuo ploniau, kaip cipsus, aš naudojau tam skirtą tarką .Mėsą, svogūnus, česnakus, pipirus, druską, prieskonius, morkas, aliejų dėti į dubenį ir sumaišyti, palikti bent pusvalandį marinuotis.Sudėti į kepimo indelius, ne visai iki viršaus, paspausti, ant viršaus aplink į kupstą sudėti bulves, jas pašlakstyti majonezo ir grietinėlės, druskos mišiniu(į tarpus druskos šiek tiek taip pat reiktų truputį) pabarstyti rozmarinu ir dėti į įk. orkaitę iki  200C kepti, kol viršutines bulvės gražiai apskrunda.Iškepus, į mėsą skanu įdėti šaukštelį grietinės.



    2 komentarai:

    Anonimiškas rašė...

    Labai skanu :) pasaka :)

    srove rašė...

    Tai labai smagu, kad tik skanu:))