2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Šventinis Egipto tortas




Biskvitui:

  • 2kiaušinių baltymai(didesni)
  • 2šaukštai cukraus
  • pusė šaukšto miltų
  • 40gr. maltų lazdyno riešutų(aš dėjau maltus migdolus, vieną šaukštelį mažinau, vietoj jo dėjau kakavos tamsios šaukštelį, bet nebūtinai)
Mikseriu plakti šaltus baltymus, suberti cukrų, plakti toliau, kol taps balti ir standūs.Palaipsniui sudėti išsijotus ir sumaišytus sausus produktus.Įkaitinti orkaitę iki170temp.Kepimo skardą iškloti popieriumi, ištepti sviestu, pabarstyti miltais(perteklių iškratyti)  Kepti 25min.Reiks trijų tokių biskvitų, 20cm. kepimo formai.Aš tokios neturėjau, tai dauginau produktų ir kepiau į 23 cm.

Geltonas įdaras:
  • 10kiaušinio trynių
  • 10šaukštų cukraus
  • 51/2šaukštai miltų (sek. kartą dėsiu 4, nes labai jau kietas gaunasi, bet gal taip turi būti)
  • 20gr. vanilinio cukraus
  • 340ml.pieno
  • 170gr. sviesto
Viską sumaišyti puode, išskyrus sviestą  ir kaitinti, intensyviai maišant, kol sutirštės.Man nuo didelio miltų kiekio pradėjo šokti guzais, tai nukėliau nuo viryklės ir stipriai paplakiau šiaip taip pasidarė vienalytė masė, paskui dar kaitinau, kol užvirė, vis stipriai maišant.Išsuktą minkštą sviestą sumaišyti su atvėsusiu kremu.Kremo paviršių reiktų uždengti plėvėlė, arba maišyti, kol atauš.

Baltas kremas:
  • 350gr. grietinėlės36% (nors recepte buvo nurodytas vietoj grietinėlės,  grietinėlės miltelių kiekis 140gr. ir 200gr pieno, 4 šaukštai cukraus)
  • 200gr. cukraus+ 2 šaukštai
  • 120gr. skaldytų kepintų lazdyno riešutų
Šaltą grietinėlę su cukraus 2 šauštais, išplakti iki standumo(jei liesesnė, dėti pakelį standiklio)Aš dėjau dar porą žiupsnelių rūgštelės(ragauti).200gr. cukraus, dėti į keptuvę ir maišant kaitinti, kol pasidaro geltona masė(neperkaitinti, kad neapkarstų) Labai greit skleisti ant kepimo popieriaus, atšaldyti, po to virtuviniu plaktuku sudaužyti, susmulkinti į griljažą.

Surinkimas:

Dėti biskvitą, jį gausiai aptepti geltonu kremu, ant jo plaktą grietinėlę, ant jos gausiai pabarstyti grilijažu ir riešutais, vėl dėti kitą biskvitą ir vėl iš naujo taip pat.Skanus tortas.
Šaltinis:http://palachinkablog.com/torte-egyptian/














9 komentarai:

Keila rašė...

Koks grožis. Jau žinau, kokį tortą kepsiu šventėms, nes maniau, kad nei vieno nebedarysiu, užteks ir pyrago. Sakyk, o kiek laiko brandinti? Ar užtenka prieš dieną iškepti?

Jurgittos receptai rašė...

Sita recepta pas Palachinka vis paziuredavau ir uzdarydavau, neapsispresdama, kept ar ne. Bet taviskis tortas tai sukele tikra seileteki :DDD
Matau, darbo daug, bet itariu rezultatas nerealus (bent jau nuotraukose).

srove rašė...

Ačiū mergaitės:)
Keila, užtenka prieš dieną kepti, susistovi normaliai.
AJ, manau, kad nors kartą verta išsikepti šį tortą, o darbo tikrai ne tiek daug, kaip atrodo ir savikaina visai nedidelė išeina:)

aguonele rašė...

Atrodo nu nerealiai skaniai ♥ Toks gigantas, sunkus, drėgnas... ai, nu vien žo...tu negali man gabaliuko atpjauti, nes žinok aš tokio gyvenime neįveiksiu išsikepti (:

srove rašė...

Tu visiškai teisi, kad sunkus ir kad drėgnas ir kad daug jo neįveiksi, bet kartais gerai, kai užsinori kažko sodresnio, vien žo)) galiu gabaliuką atpjauti, jau gai skristi:)), o kad gyvenime neįveiksi kažko, tai žinok visiškai netikiu, nes tai visiškai nepanašu į tave:))

Vilma rašė...

Man išvaizda jis kažkuo primena griliažinį :)

Gabija rašė...

Atrodo puikiai. Ir as si recepta is Palachinkos esu i bookmarks isidejus.. laukia savo eiles; bet tiek daaug visko kepti noriu, tai ne nezinau kada ta eile ateis ;))

srove rašė...

Tai, kad ant viršaus nepagailėjau jo, tai taip ir atrodo:)

srove rašė...

Gabija, kartą pamėginti verta, aš sek. kartą šiek tiek pasikoreaguosiu pagal save biskvitą ir to geltono pertepimo šiek tiek mažiau man norėtūsi, o šiaip viskas gerai.Ačiū:)