2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Prancūziški lietiniai (crepes)

  • 350gr.miltų
  • 6kiaušiniai
  • 2\3ltr.pieno
  • šaukštelis cukraus
  • truputis druskos
  • 80gr.tirpinto sviesto tešlai
  • truputis sviesto kepimui
Viską suplakti.Į keptuvę pilti tešlos kaip lietiniams , kai viena pusė apkeps, apversti,  išdėlioti ant jos suplėšytą kumpį ir tarkuotą sūrį, pipirų, truputį druskos ir kai sūris pradės lydytis, sulenkti blyną pusiau ir apkepti iš abiejų pusių.
Bananas su nutela irgi tinka , tik jau saldžiam įdarui.Aš dėjau į saldų blyną supjaustytą glazūruotą varškės sūrelį irgi skanu buvo:)Tik labai jau daug tų blynų bus, jei kepsit iš viso kiekio;)
  http://www.supermama.lt/forumas/lofiversion/index.php/t124313.html





8 komentarai:

Indrė rašė...

Kadangi teko ragauti šių blynų tikrų prancūziškų seniausioje Creperiere Bresto mieste, sakyčiau pagal šį receptą išėjo per stori... Kažkur turiu iš ten gyvenančios moters receptą, kurio taip ir nepagaminu jau metus - reikia būtinai susirasti ir pabandyti. Su kumpiu ir kiaušiniu tikrai skanu ir sotu :)

srove rašė...

Žinok taip atrodo, kad stori, kai iš manęs tokia "gera"fotografė:), keptuvėje visiškai plonytis blynas, jei įžiūri, o čia pritraukiau, kad įdaras šiek tiek matytūs, tai ir blynų storis atrodo nerealus:))Ieškok greičiau to recepto, tai ir aš pabandysiu, nors ir šie neblogi.

Indrė rašė...

Tam reikia kito savaitgalio, mat tektų perieškoti ne vieną krepšį su atminimo lankstinukais, popieriukais ir panašiai. Laaiiko tereikia :)

srove rašė...

Tai nieko, palauksim:)

Reda rašė...

Kaip skaniai atrodo!!! bandysiu :)

srove rašė...

Ačiū.Daug pastangų tokiam receptukui nereikia, vienas du ir gatava:))

Anonimiškas rašė...

Fantastiniai blynai . Aciu

srove rašė...

Prašau.Smagu, kad pritiko:)