2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Kopūstainis

  • faršo jaut., kiaul., 400gr.
  • sūrio ferm.80 gr.
  • 2 didokos morkos
  • didelis svogūnas
  • kopūsto lapų 8-10(galima daugiau pridėti)
  • paprikos raud.
       padažui:
  • 2 stiklinės sultinio
  • 15gr.sviesto
  • šaukštas miltų(nelabai kaupinas)
  • 2šaukštai pom.padažo
  • šaukštelis cukraus
  • 2šaukštai grietinės
  • šaukštelis paprikos miltelių
  • krapų
  • prieskoniai, druska
Kopūsto lapus nuimti ir pakaitinti vandenyje, ar mikrobangėje, kad suminkštėtų, išdėlioti ant maistinės plėvelės, ar rankšluosčio vieną ant kito.Svogūną apkepti minutėlę, tada sudėti morkas ir dar kepti kartu su svogūnais~5min.Sudėti ant kopūsto lapų.Ant morkų paskleisti faršą(dėjau kiaušinį, svogūną, 2šaukštelius krakmolo,2šaukštelius majonezo, druskos, pipirų), ant jo sutarkuoti sūrį. Ant sūrio dviejuose, ar triejuose vietose sudėti papriką ir plėvelės pagalba susukti, kaip vyniotinį, šiek tiek paspaudyti ir perkelti į kepimo skardą, butų gerai, kad skarda nebūtų daug didesnė, nei kopūstainis.Kopūstainį užpilti padažu ir kišti į orkaitę maždaug valandai laiko, jei nenorit, kad viršus apkeptų, pridenkit folija.Jei skaičiuojat kalorijas, galit padažo ir nedaryti, o paprasčiausiai užpilti sultiniu su pom padažu, ar be jo, kaip jums patinka.
Padažui ant sviesto pakepti miltus, kol šiek tiek parus, supilti sultinį, kai užvirs, maišant sudėti kitus produktus, aš dar dadėjau šiek tiek aštrumo, šaukštelį sunkos nuo jelapeno pipirų, žodžiu padažą galima gaminti pagal skonį, ko perdaug nedėti, ko per mažai dasidėti:)
Šaltinis: xarchevnya.ru

24 komentarai:

Anonimiškas rašė...

iš nuotraukos atrodo, jog naudojot pekiną? Gal jis lengviau formuosis, ar ne?

aguonele rašė...

Siandien kaip tik nusipirkau kopusta. Tai kaip sykis bus proga rytoj isbandyti si suktinuka :) Aciu tau uz tokias puikias idejas ♥

srove rašė...

Ne, čia šviežus,šių metų derliaus kopūstas, su tais pernykščiais, tai vargu, ar skaniai gautųsi, jie tokie kieti, nesuvaldomi:)O su pekinu, tai esu daug kartų papr.balandėlius gaminusi, visai neblogai gaunasi, nors šiek tiek skiriasi nuo tikro kopūsto, bet galima daryti ir su juo.

srove rašė...

Aguonėle, juk aš tik išbandžiau, o idėjos tai rusų virtuvei priklauso:)Žinai, kai atsiranda šv. kopūstų, tai, kol atsivalgai, tai daug receptų išbandai, kaip ir su kiekvienu šviežiai atsirandančiu produktu, uogomis ir kt.:)

aguonele rašė...

bet as pabumbesiu... as netikiu kad jau siuo metu laiku yra svieziu kopustu (: as ko gero pirkau praeitu metu kokiuos tai siltnamiuos uzauginta, parasysiu ar kas gavos :) taip pat su vistiena pakliavosiu ;)

Unknown rašė...

kaip suprantu kepant maistinę plėvelę nuimti, o ji lengvai nusiima, niekas "nepabėga"?

srove rašė...

O kodėl tu netiki, Aguonėle?Juk ir mandarinus, apelsinus Ispanijoje skina gruodžio mėn., o kas trunka tie kopūstukai užaugti:)Tie pernykščiai, tai gali į sieną duoti:)kaip kamuoliai, o tie lengvučiai, lapeliai ploni, matosi jau, kad šviežūs, o ir kaina keturguba, dedi į verd. vandenį ir tuoj susileidžia, o ir skonis kaip šviežių, tik aišku neaišku, kokiom sąlygom jie užauginti, kaip ir visos kitos daržovės, tie seni, ne ką mažiau gavę chemijos;)

Rasita, tiesiog su ja tik apspaudai gerai tą suktinį, paskui atkeli tą plėvelę, kas perdaug, na, kad keli kartai nebūtų apsisukus aplink, o tik kartą, įkeli į blėkutę, galima tiesiog net nuritinti, prilaikant, arba nustumti nuo jos, labai lengva, niekas "nepabėga":)

aguonele rašė...

Ai matai čia jau kitas reikalas :) Esu tokia šiuo atžvilgiu konservatyvi. Perku kopūstus kaip ir bulves su svogūnais tik regioninius... tai pamaniau nu ne jau tu jau savo užsiauginai :DD
Smagu kad tu leidies į diskusijas ir neužpyksti ;)

srove rašė...

Acha, vot kaip:)Bet kiek kartų jau teko būti ir važiuoti pro šalį vasarą, nemačiau nei karto nei pas vieną ūkininką, ar šiaip laukuos, kad kas nors ten dirbtų su kauptukais, ar šiaip rankiniu būdu:)Važiuoja traktoriukai vagelėmis ir purškia ką jiems ten reikia iš viršaus ir iš apačios, o vagelėse, nei vienos žolelės nesimato:)Reiškia žolytės naikinamos cheminiu būdu, vabaliukai taip pat purškiami, žemės manau ne pačios derlingiausios pas jus, trąšų joms irgi reikia:)Taip kad tos bulvytės ir kopūsčiukai pasiima savo irgi, tik gal kontrolė didesnė pas jus, nei čia, dozės mažesnės leidžiamos tos chemijos, bet žinok Vokietijoje kažkaip ir musių ir vabaliukų labai mažai gali sutikti vasarą, kažin, ar jiems vietovė netinka, ar jų Vokiečiai tiesiog neiįsileidžia:DDD Nu gerai, bet tvarka ten man laabai patinka, kad čia taip, tik pasvajoti.
O tai smagu į diskusijas pasileisti juk:)Kiba tu pyksti:DD

aguonele rašė...

Taip taip mažule, mes išpardavę visus nereikalingus gyvius :)) komfortabiliai gyventi norime :)
aisku, kad viskuo viskas purskiama ir pan. dirbu pati kaime, matau... bet vien galvoju kad galbut maziau tai purskia nes tos darzoves galu gale ne tokia ilga kelione turi iki turgeliu nei kokios ispaniskos ... na cia tiesiog isitikinimo reikalas. Bet faktas kad jos nuo atveztinu skirias tai tikrai yra,matau kiek ilgai laikos jos saldytuve palyginus su ispaniskom :(

srove rašė...

Žinai, pasakysiu, kai nematai, tai ir širdies neskauda:)Pas jumi su kontrole gal kažkaip rimčiau, bet čia, tai ant etiketės rašo viena, o iš tikrųjų yra kita, dirbau, žinau:)

mmartaa rašė...

Siandien dariau kopustaini ir esu suzaveta,labai skanu.man balandeliai yra pats skaniausias patiekalas,o jis labai panasus.Esu dekinga uz ideja.sis patiekalas karaliaus mano virtuveje!

srove rašė...

Ot kaip smagu, kad dar kažkam, be mūsų, kopūstai patinka:).Ačiū už atsiliepimus!

Anonimiškas rašė...

as irgi noriu padekoti uz si receptuka :) dabar kaip tik kepa orkaitej. tik as kaip visada maksimaliste - padauginau idaro turbut, nes nesusisuko taip garziai kaip jusu, bet tikiuosi tai skoniui nepakenks. dekui :)o padaziukas kaip suprantu neturi apsemti kopustainio? as vietoj padaziuko ipyliau puoseli vandens su pomidoru padazu, truputi talija reikia pasikoreguoti :)))

mamyciuke rašė...

hm, mano komentaro turbut ir nebeides :(

srove rašė...

Anonimiškas, nedėkokit, nėra už ką, kad tik į sveikatą ir gerai išeitų:)O kad nesusisuko gražiai, tai gal kopūstas pernykštis buvo, na standokas, sunku susukti, o jei minkšti lapeliai, tai reikia tiesiog daugiau jų pridėti vieną ant kito ir tada susisuks kuo puikiausiai,o padažiukas tikrai neapsemia viso kopūstainio, o dėl talijos aišku, kiekviena savaip juk gali eksperimentuoti, tik gal kokio sultinio reikėjo tada truputį su tuo pomidorų padažu, bet tikėkimės, kad ir taip skanu bus, todėl sakau ačiū jums ir skanaus!

mamyčiuke, dedu visus iki vieno komentarus,nesvarbu kokie jie:) dabar tik prisėdau prie kompo:)

mamyciuke rašė...

sedziu apsivalgiusi ir bijau, kad sprogsiu :))) buvo laaaabai skanu, be galo megstu balandelius, bet kad nerandu laiko kada ju pasigaminti, o cia labai buvo panasu i balandelius. tame ir reikalas, kad pirkau kaip buvo parasyta sviezu kopusta, ir virsutiniai lapai tokie zali zali, bet jis buvo kietas, nesilupo graziai, lapai luzinejo. o sultinio net nereikejo, is mesytes issiskyre truputi riebaliuko, tai padaziukas gavosi super...dar karteli aciu ;)gaminsiu tikrai ne karta!

srove rašė...

:DDD tai prajuokinot:) jau geriau tada daugiau nereikia tų kopūstainių daryt, jei yra rizika sprogti:D O dėl kopūsto lapų, tai reikėjo gal ilgiau pakaitinti, kad nelūžinėtų kopūstą, aš dar šiek tiek nupjaunu,tos storos dalies gabalėlį, kuri tęsiasi nuo kopūsto gūžtės per vidurį lapo tos gyslos, tą storumą visada paploninu, tai geriau susisuka, bet šiaip džiugu, kad buvo valgoma:)

mamyciuke rašė...

tai cia reikia visa kopusta pries nuimant lapus kisti i mokrobange? as pirma nusiemiau lapus, paskui tik kaitinau kad suminkstetu :)bet dabar paskaiciau, kad jus irgi pirma nuemet tuos lapus, o paskui kaitinot...na nesvarbu, vistiek buvo skanu, jau rezgu minti greitu laiku vel gaminti, nes vyras ana karta taip ir neparagavo :D

srove rašė...

Taip, visą kopūstą, bet aš nusiėmiau lapus ir nekaitinto kopūsto, nes paprasčiausiai gerai nusiiminėjo, tai kiek man reikėjo, tiek ir nusiėmiau tų lapų, bet nevisada eina taip nuimti, lūžinėja, tai tada jau visą kopūstą tenka kaitinti ir kažkaip panaudoti tuos likusius lapus, jei jų lieka:)

Anonimiškas rašė...

o man cia toks durnas klausimas iskilo :D pakaitint kopusto lapus - tai cia i verdanti vandeni juos sumest ir pavirt ar kaip? ir kokioj temperaturoj kepti reiketu?

srove rašė...

Taip, pakaitinti į verd. vandenį, jau dabar reiktų visą galvą, kol suminkštės lapai, pradės atsiskirti vienas nuo kito, turi būti ne kieti, nes nesusuksit, čia nuotrauka iš pavasarinio kopūsto, jis lankstesnis, dabar jau kopūstai kieti reiks ilgiau kaitinti, o temperatūra apie 180.Iš pradžių gal prigenkit folija,kad nesudegtų viršus, prieš pabaigą nuimsit, kad šiek tiek apkeptų.

Mirtishe rašė...

O kie laiko ir kiek laipsniu ikaitintoj orkaitej kepti reiketu? Nelabai patirties turiu, tai prisibijau eksperimentuoti.. Aciu

srove rašė...

Apie valandą laiko 180l.temp., pradžioj truputį folija pridenkit, paskui nuimsit, kad šiek tiek apkeptų.